Nita: Numarul de certificate verzi pentru marii consumatori din energie poate fi redus cu 85%

Numarul de certificate verzi pentru marii consumatori din energie poate fi redus cu 85%, conform ultimelor aprobari ale Comisiei Europene de la sfarsitul anului, a afirmat, in Guvern, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

El a sustinut declaratia dupa ce premierul Victor Ponta a aratat ca Parlamentul a readoptat Legea privind subventiile pentru energia verde, retrimisa de catre presedintele Traian Basescu, potrivit Mediafax.

"Parlamentul a readoptat Legea privind subventiile pentru energia verde, o lege care ne permite sa pastram preturile in limite normale. Domnul, nu mai dau nume, stiti cine, cel cu piatra (premierul referindu-se anterior cu aceasta sintagma la presedintele Basescu -n.r.), ne-a retrimis legea inapoi la Parlament, ca sa creasca preturile la oameni si, eventual, nu stiu, sa ii scoata in strada. Parlamentul a revotat o lege europeana, o lege buna, o lege in folosul consumatorilor din Romania si, in maxim 10 zile, deci, aveti legea si putem sa pastram preturile la energie competitive", i-a spus Ponta ministrului Nita.

Ministrul i-a raspuns ca, in baza acestei legi, poate fi redus cu 85% numarul de certificate verzi pentru marii consumatori din energie, conform ultimelor aprobari ale Comisiei Europene de la sfarsitul anului. Certificatele veerzi sunt acordate de stat producatorilor de energie regenerabila pentru fiecare MWh produs si livrat consumatorilor.

Citeste si:
[FOTO] In vizita la cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa
FOTO In vizita la cel mai...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri