Compania a consemnat in 2012 vanzari de 959,1 milioane lei si pierderi de 104 milioane lei. Pierderile au fost cauzate in principal de activitatea operationala, de unde combinatul a inregistrat pierderi de 35,4 milioane lei (8 milioane euro), de 2,3 ori sub rezultatul negativ din 2012, de 81,5 milioane lei, potrivit Mediafax.

Datoriile au urcat cu 14% anul trecut, la 614,1 milioane lei, de la 538 milioane lei la inceputul exercitiului financiar, potrivit rezultatelor financiare preliminare transmise, luni, de COS Targoviste Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Mechel Targoviste a facut parte din grupul rus Mechel, care a anuntat in luna februarie a anului trecut ca a vandut activele din Romania catre firma Invest Nikarom, detinuta de Viktor Chumakov si Svetlana Chumakova Svetlana, ambii cu cetatenie rusa.

Citeste si:

Tranzactia, pentru suma simbolica de 230 de lei, a vizat transferul Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

COS Targoviste a intrat in insolventa in luna februarie a anului trecut. Mazur Investments din Cipru detine 86,6% din capitalul COS Targoviste. Un pachet de 8,92% apartine SIF Oltenia, 0,42% este detinut de persoane fizice, iar statul roman, prin AAAS are 4,04% din actiuni.

Sursa foto: pabook.libraries.psu.edu