Comuna argeseana Valea Iasului mai atrage o investitie germana de calibru. Dr. Oetker are pregatite pana la 20 mil. euro

Grupul german Dr. Oetker, cu afaceri de peste 10 mld. euro pe piata aditivilor alimentari, a cumparat 14 hectare de teren in comuna argeseana Valea Iasului, destinatia finala putand fi o noua fabrica, potrivit declaratiilor primarului Nicolae Barbu.

Dr. Oetker a achizitionat anul trecut, prin licitatie publica, un teren de 14 hectare situat in imediata apropiere a unitatii de productie din Curtea de Arges, care ocupa o suprafata de circa 6 hectare.

“Nu cunosc punctual ce fabrica urmeaza sa construiasca pe acest teren. Oficialii companiei sustineau ca vor investi 15-20 mil. euro. Daca isi vor dubla actuala capacitate, si ma refer la numarul de salariati, acest lucru va insemna pentru bugetul comunei un plus de 400.000 de euro anual”, a explicat pentru wall-street.ro primarul comunei Valea Iasului.

Potrivit lui Nicolae Barbu, in zona mai exista investitii importante din partea unor companii germane printre care se numara Fuchs (condimente), Steiner (tractoare si echipamente agricole), Karcher (echipamente de curatare), respectiv italienii de la Errea (echipamente sportive).

“Datorita acestor investitii rata somajului din comuna este una redusa, de pana in 5%. Comuna are aproximativ 2.800 de locuitori. In zona exista oportunitati in special pentru cresterea animalelor si cultivarea pomilor fructiferi. Mai sunt zeci de hectare de teren neutilizate, insa suprafata este destul de fragmentata. Noi urmarim in permanenta atragerea de noi investitii in zona”, a mai spus Nicolae Barbu.

Citeste si:
Brandul de patiserie congelata Morarita, cumparat de Dr. Oetker
Dr. Oetker preia brandul de...

Cu o prezenta de peste 15 ani pe piata romaneasca, Dr. Oetker se afla in topul companiilor din judetul Arges, avand o cifra de afaceri de peste 55 milioane de euro (inclusiv export) si 450 angajati. In 2012, compania a raportat o crestere a afacerilor cu 13%.

“Indata ce planurile de dezvoltare ale companiei vor intra intr-o etapa care va putea fi comunicata, le vom aduce la cunostinta opiniei publice”, au raspuns reprezentantii companiei solicitarii wall-street.ro.

Portofoliul companiei cuprinde ingrediente pentru prajituri, deserturi pudra, conservanti pentru legume si fructe, pizza & snack-uri congelate.

Holdingul german are in prezent peste 26.000 de angajati si vanzari anuale de circa 10 mld. euro. Diviziile de bunuri alimentare si bauturi au avut in 2012 vanzari de 5 mld. euro.

Citeste si:
...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri