Ioan Niculae a coborat anul acesta pe locul 1.372 in topul Forbes, cu o avere estimata la 1,2 miliarde de dolari. Proprietarul Interagro a ocupat anul trecut locul 1.268 in clasament.

“In toamna anului trecut, fondatorul Interagro a fost in centrul unui scandal mediatic in urma cercetarilor potrivit carora doi politicieni romani ar fi oferit Interagro preturi favorabile la achizitia de gaze din 2006 pana in 2010”, se arata in descrierea Forbes.

De asemenea, Niculae, 59 de ani, este prezentat ca un “pasionat de vanatoare, caruia ii place confortul propriei locuinte in schimbul calatoriilor”.

Pe primul loc in topul Forbes revine Bill Gates (76 miliarde de dolari), dupa ce pozitia a fost ocupata timp de patru ani de mogulul Carlos Slim (72 mld. dolari). Gates, a carui avere a crescut in ultimul an cu 9 miliarde de dolari, s-a aflat pe primele locuri in top in ultimii 15 ani. Pe locul 3 se afla proprietarul lantului de magazine Zara, Amancio Ortega (64 mld. dolari), urmat de Warren Buffett (58,2 mld. dolari). Cea mai bogata femeie din lume este Christy Walton (36,7 mld. dolari), proprietara lantului de supermarketuri Wal-Mart.

Sursa foto: MediafaxFoto