Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) a bugetat pentru acest an un profit net de 2,7 milioane lei (610.000 euro), cu 10% mai mic decat castigul obtinut in 2012, si venituri nete din vanzarea de marfuri de 258,5 milioane lei (57,4 milioane euro), in crestere cu 7%, scrie Mediafax.

Anul trecut Farmaceutica Remedia Deva a inregistrat un profit net de 3,03 milioane lei, cu 45% mai redus decat rezultatul din 2012, la afaceri in stagnare, la 237,83 milioane lei (53,8 milioane euro), potrivit raportului preliminar al companiei.

Din veniturile din vanzarea de marfuri preconizate pentru acest an, reteaua de farmacii Remedia ar urma sa genereze 95 milioane lei, iar distributia 166,6 milioane lei. Compania a bugetat acordarea de discounturi in valoare de 6,14 milioane lei.

In acelasi timp, Remedia estimeaza venituri de 3,28 milioane lei din chirii, servicii logistice sau de inregistrare de medicamente, de 300.000 lei din dobanzi si de 639.000 lei din provizioane.

Astfel, veniturile totale bugetate de companie pentru acest an se ridica la 262,7 milioane lei. In acelasi timp, cheltuielile ar urma sa totalizeze 259,3 milioane lei.

Citeste si:
Gazprom, profit scazut din cauza datoriei neplatite a Ucrainei
Profitul Gazprom, declin de...

Compania are in plan pentru acest an investitii de circa doua milioane lei, in achizitia de 10 licente pentru farmacii noi, dar si lucrari de reparatii si achizitii de echipamente pentru depozitele si farmaciile existente.

Remedia vizeaza in acest an sa ajunga la o retea de peste 90 de farmacii, de la 85 in prezent. Distribuitorul detine unitati in judetele Alba, Arad, Brasov, Cluj, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Sibiu, Timit, Tulcea si Bucuresti.

Potrivit unor date prezentate anterior de companie, Remedia detine sub 2% din piata de medicamente si produse farmaceutice.

Potrivit celor mai recente raportari, presedintele Consiliului de Administratie, Valentin Norbert Tarus, are 66,5% din actiunile companiei. In actionariat se mai regaseste omul de afaceri Lutz Stache, care detine indirect 16,49% din titluri, atat in nume propriu, cat si prin firma AHG Vermogenverwaltungs Cottbus Deu.

Citeste si:
Legile antitrust din China scad profiturile companiilor occidentale
China: profiturile...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Alumil a inregistrat o reducere a profitului net la 9 luni