Gigantul american McDonald’s, cu afaceri de 5 mld. dolari, a fost actionat in judecata de angajatii restaurantelor din Michigan, California si New York pentru salariile mici oferite, neplata orelor suplimentare si eliminarea unor ore din programul lucrat, scrie Financial Times.

“In ciuda faptului ca afacerile si profitul companiei cresc datorita muncii angajatilor din restaurante cu salarii care nu depasesc minimul pe economie, McDonald’s nu ii plateste pea cesti oameni pentru toate orele lucrate”, sustine unul din avocatii angajatilor din California si New York.

Una dintre plangerile venite din partea angajatilor se refera la situatia in care acestia erau chemati la munca doar pentru a lucra fara sa fie platiti pana la sosirea primilor clienti. In plus, angajatii din restaurantele newyorkeze sustin ca banii cheltuiti pe curatarea uniformelor nu erau decontati de catre companie.

In schimb, reprezentantii McDonald’s au declarat ca vor analiza acuzatiile aduse si vor lua masurile necesare acolo unde acestea se impun.

Informatia apare in contextul in care presedintele Barack Obama a declarat ca “principala problema a acestor timpuri este inegalitatea salariala”, punand presiune asupra aprobarii cresterii salariului minim de la 7,25 dolari la 10,10 dolari.

Citeste si:
Fostul primar al Sibiului, Astrid Fodor, se intoarce in functie
Fostul primar Astrid Fodor se...

Anul trecut McDonald’s a declansat un scandal de amploare dupa ce a declarat ca angajatii care se plang de salarii mici ar trebui sa se angajeze pentru un al doilea job sau sa vanda cadouri primite pe eBay pentru a face rost de bani. Un angajat McDonald's castiga in medie 7,25$ pe ora.

Lantul de restaurante fast-food a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 5,59 miliarde dolari.

McDonald’s are in Romania peste 3.500 de angajati, permanenti si in regim part time. Reteaua locala numara 65 de restaurante in 21 de orase – 31 de restaurante in Bucuresti si 34 in restul tarii, primind zilnic peste 140.000 clienti.

La nivel global, McDonald's serveste 68 de milioane de clienti zilnic. Compania are peste 1,7 milioane de angajati, in peste 34.000 de restaurante.

Citeste si:
Val de solidaritate: McDonald`s livrează mâncare, Kaufland donează...
Val de solidaritate:...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
CORONAVIRUS | Cum s-a schimbat viața unui italian cu afaceri în România
Setari Cookie-uri