Consiliul de Administratie al Antibiotice Iasi (ATB) propune actionarilor dividende in valoare cumulata de 15,4 milioane lei, aproape jumatate din profitul inregistrat anul trecut, astfel ca Ministerul Sanatatii, actionarul majoritar al de producatorului de medicamente, va incasa 8,2 milioane lei.

Actionarii ar urma sa incaseze un dividend brut de 0,023 lei/actiune, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Nivelul dividendelor va fi discutat intr-o AGA programata pentru 24 aprilie.

In luna aprilie a anului trecut, AGA a decis distribuirea unui dividend brut de 0,036 lei/actiune, insa o alta AGA derulata in luna iunie a decis ca jumatate din valoarea dividendelor si alte rezerve ale companiei sa fie utilizate pentru o majorare de capital cu 10,3 milioane lei. Astfel, actionarii au primit un dividend brut de 0,018 lei/actiune si actiuni gratuite, scrie Mediafax.

Antibiotice mentioneaza in comunicatul transmis vineri Bursei ca profitul net inregistrat anul trecut este de 31,4 milioane lei. Castigul este cu 16% peste profitul net inregistrat in 2012, de 27,1 milioane lei. Profitul anuntat vineri de Antibiotice Iasi este usor peste castigul preliminar publicat in luna februarie a acestui an, de 28,8 milioane lei (6,5 milioane euro).

Compania vrea ca aproape 11 milioane lei din profitul de anul trecut sa fie pastrat pentru surse proprii de finantare, iar 3,1 milioane lei sa fie utilizate in alte scopuri. "Consecventi politicilor noastre cu privire la cresterea cifrei de afaceri, reducerea costurilor si punerea in piata de noi produse la preturi mai accesibile care sa conduca la inregistrarea de economii atat la populatie, cat si la bugetul statului, acordam in continuare o atentie deosebita programului investitional pentru aceasta perioada si in mod deosebit celui din anul 2014. Acest program prevede retehnologizarea si dezvoltarea actualelor capacitati de productie si crearea unora noi, modernizarea sistemelor de producere si distributie a utilitatilor tehnologice si a energiei electrice, modernizarea laboratoarelor pentru mentinerea normelor de buna practica", se arata in comunicatul transmis vineri.

Producatorul farmaceutic estimeaza pentru acest an o crestere cu 6% a profitului net, la 30,5 milioane lei (6,7 milioane euro), fata de 2013, si a programat cheltuieli cu investitiile de 34,1 milioane lei (7,5 milioane euro), potrivit bugetului companiei.

In acelasi timp, Antibiotice Iasi a proiectat venituri totale de 356,1 milioane lei (78,8 milioane euro) si cheltuieli totale de 319,3 milioane lei (70,7 milioane euro). In 2013, vanzarile producatorului au urcat cu 4,4%, la 317,4 milioane lei (71,8 milioane euro).

Numarul de angajati ai producatorului va ramane acelasi, de 1.465 persoane. Potrivit unor informatii anterioare transmise BVB, exporturile Antibiotice au ajuns anul trecut la 26,9 milioane dolari, in crestere cu 34% fata de 2012, iar estimarile companiei pentru acest an vizeaza un avans de peste 10%, pe fondul extinderii pe piete noi.

Statul controleaza, prin Ministerul Sanatatii, 53,02% din actiunile Antibiotice Iasi, iar SIF Oltenia are 10,32% din titluri.
Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Antibiotice Iasi a fost realizata joi, cand pretul a scazut cu 1,67%, la 0,59 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 396 milioane lei (88,4 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri