Compania E.ON din Romania, subsidiara locala a grupului german de utilitati cu acelasi nume, si bugetat pentru anul in curs investitii de 406 milioane de lei (95 milioane de euro), sumele fiind directionate catre proiectele de modernizare a retelelor de distributie, potrivit directorului general al companiei, Frank Hajdinjak, intr-o conferinta.

"Pentru acest an, ne-am propus cel mai ambitios plan de investitii din ultimii noua ani. Desi exista unele probleme, cum ar fi cele legate de introducerea unor taxe si recunoasterea unor costuri, in urma dialogului cu autoritatile am reusit sa identificam solutii de echilibru, astfel ca speram sa putem evita pe cat posibil un eventual risc de a reduce investitiile", a declarat Frank Hajdinjak (foto).

Companiile E.ON din Romania au investit, in total, anul trecut, circa 369 milioane de lei (83 milioane de euro) in special in modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice.

Pe segmentul de gaze naturale, E.ON Gaz Distributie a investit, in 2013, circa 187 milioane de lei, sistemul de distributie fiind reabilitat si modernizat pe o lungime de 690 km si extins pe o lungime de 93 km. Pentru acest an, bugetul prevazut pentru investitii se mentine la un nivel apropiat de cel din anul precedent. In ceea ce priveste energia electrica, E.ON Moldova Distributie a investit circa 168 milioane de lei anul trecut, iar pentru acest an sunt preconizate investitii de 210 milioane de lei, in special in infrastructura de electricitate.

Investitiile totale realizate de E.ON de la venirea sa pe piata din Romania se ridica la circa 5,2 miliarde de lei (peste 1,1 miliarde de euro).

Citeste si:
Romgaz cumpara 20% din producatorul grec Gastrade
Romgaz plateste 12,5 mil....

"E.ON va continua sa investeasca sume importante pentru securitatea si siguranta consumatorilor de gaze naturale si energie electrica. In toti acesti ani de cand este prezent pe piata de energie din Romania, E.ON a dovedit ca este unul dintre cei mai importanti investitori, dar si un contribuabil semnificativ, virand catre statul roman 4,9 miliarde de lei (peste 1,2 miliarde de euro) sub forma de impozite si taxe", a subliniat directorul general al E.ON Romania.

Cifra de afaceri consolidata a grupului de companii E.ON in Romania s-a situat in anul 2013 la 4,65 miliarde lei (cca. 1,05 miliarde de euro), in scadere fata de anul 2012. Volumele de gaze naturale si electricitate comercializate anul trecut s-au situat la 29,4 TWh, cu circa 13% sub nivelul consemnat in anul anterior.

Previziunile pentru acest an privind cifra de afaceri sunt de crestere, in conditiile continuarii procesului de liberalizare a pietei. Se estimeaza ca volumele comercializate se vor mentine la nivelul din anul anterior, atat la gaze cat si la electricitate.

Citeste si:
Mai bine de o treime dintre romani ar cumpara o masina electrica
Mai bine de o treime dintre...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ANRE anunta o noua "liberalizare completa" a pietei gazelor naturale