Arieratele autoritatilor locale sunt in jurul a cateva sute de milioane de lei, a declarat Liviu Dragnea, vicepremierul Romaniei si Ministrul Dezvoltarii Regionale, care a aratat ca spera ca in perioada urmatoare sa identifice sursele financiare pentru a rezolva aceasta situatie.

"Suntem in negocieri foarte dure cu Ministerul de Finante in sensul ca arieratele sunt undeva in jurul a cateva sute de milioane de lei. Oricum sunt mult mai mici decat arieratele care au fost gasite in vara anului 2012 - era vorba de miliarde de lei - si care incet-incet au fost stinse. Si speram ca in perioada urmatoare sa identificam atat surse financiare, cat si un mecnism financiar - sigur, dupa o discutie serioasa cu FMI, probabil in iunie - pentru a putea rezolva si aceasta ultima transa de arierate", a precizat Liviu Dragnea.

El a mentionat ca are in vedere arieratele care au aparut dupa 1 ianuarie, in conditiile in care arieratele reprezinta datorii mai mari de 90 de zile.

"La 31 decembrie erau datorii, dar nu erau contabilizate ca si arierate pentru ca nu atinsesera perioada de 90 de zile", a spus Dragnea. El a aratat ca incearca sa identifice sume pentru plata acestora si ca aceste sume nu vor proveni din bugetul MDRAP. "Nu avem de unde", a motivat ministrul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri