Peste 50 de pompieri au intervenit cu opt autospeciale, in noaptea de luni spre marti, pentru a stinge un incendiu izucnit la doua depozite de materiale plastice reciclabile si de materiale de constructii din Orastie, cu care s-au luptat mai bine de cinci ore, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, capitanul Anemona Doda, incendiul izbucnit luni seara a fost anuntat cu intarziere, dupa ora 19.00, cand trei echipaje de pompieri cu tot atatea autospeciale au mers la locul interventiei, fiind necesara suplimentarea numarului de pompieri si de autospeciale.

La sosirea echipajelor de pompieri, focul era deja extins la intreaga hala de reciclare a maselor plastice, unde era depozitata o cantitate mare de materiale usor inflamabile.

"Pompierii au constatat ca incendiul se manifesta cu intensitate la hala de reciclare a maselor plastice si deseurilor din hartie si la acoperisului unui depozit de materiale de constructii situat in imediata apropiere. Pentru stoparea propagarii incendiului la alte obiective industriale au fost suplimentate efectivele, in total la operatiunile de stingere participand peste opt echipaje de pompieri de la detasamentele ISU Orastie, Deva, Hunedoara, precum si de la garzile de interventie Geoagiu si Orastioara", a spus reprezentantul ISU.

Potrivit acestuia, cei peste 50 de pompieri au reusit localizarea si izolarea zonei de ardere in aproximativ o ora, in urmatoarele patru ore actionand pentru stingerea incendiului. Incendiul a fost stins pana la miezul noptii, insa pentru a preveni reizbucnirea focului un echipaj cu o autospeciala a ramas la locul interventiei.

Citeste si:
[Video] Australia se confrunta cu un nou "mega-incendiu"
Australia depaseste o zi...

In cursul zilei de marti pompierii vor reveni la locul incendiului pentru stabilirea cauzelor si pentru a afla daca focul a pornit, asa cum le-au spus martorii, de la depozitul de materiale plastice si apoi s-a extins si la cel de materiale de constructii. De asemenea, urmeaza sa se stabileasca valoarea pagubelor, care sunt insemnate deoarece ambele depozite erau folosite la capacitate maxima.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Incendiu la o hala de productie in localitatea Dascalu, Ilfov
Setari Cookie-uri