Complexul Energetic Oltenia vrea sa vanda electricitate de cel putin 43,3 mil. euro

Complexul Energetic Oltenia a programat pentru 24 aprilie o licitatie pe bursa de energie OPCOM in care vrea sa vanda intre 1-1,5 TWh de energie pentru care cere intre 43,3 si 65 milioane euro.

Perioada de livrare a energiei este 1 iulie 2014-31 decembrie 2015. Complexul Energetic Oltenia a produs anul trecut 12 TWh de energie, cu care a acoperit aproape 20% din pro¬ductia la nivelul national.

Pretul pe MWh cerut de Complexul Energetic Oltenia este 184 lei, fara TVA. In cursul lunii aprilie pe OPCOM s-au incheiat tranzactii la preturi care variaza intre 150 si 180 lei pe MWh, informeaza Mediafax.

Complexul Energetic Oltenia a fost infiintat in 2012 prin fuziunea complexelor energetice Turceni, Craiova si Rovinari cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia Targu Jiu. Compania are 13 grupuri energetice, care cumuleaza o capacitate instalata de 3.900 MW.

Complexul energetic poate produce anual peste 34 milioane tone lignit din 15 perimetre miniere de suprafata si trei perimetre subterane. Producatorul de energie are un capital social de 280 milioane euro, controlat in proportie de 77% de Ministerul Economiei.

Citeste si:
După proteste, minerii și energeticienii din Hunedoara și-au primit...
După proteste, minerii și...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri