Producatorul elvetian de medicamente Novartis va derula o reorganizare semnificativa a portofoliului de produse, care include vanzarea mai multor afaceri si achizitia unei divizii a companiei britanice GlaxoSmithKline (GSK), intr-o serie de tranzactii in valoare totala de peste 25 miliarde dolari, informeaza Mediafax.

Novartis a anuntat, marti, ca va prelua divizia de medicamente impotriva cancerului a GSK pentru aproximativ 14,5 miliarde de dolari, scrie cotidianul Wall Street Journal. De asemenea, Novartis vinde operatiunile de vaccinuri companiei britanice pentru 5,25 miliarde de dolari.

Ambele tranzactii includ prevederi privind plati ulterioare in functie de atingerea ulterioara a unor tinte, care ar putea creste pretul final. Novartis si GSK intentioneaza sa infiinteze o companie mixta, care va include diviziile pentru consumatori ale celor doi producatori de medicamente.

Intr-o tranzactie separata, Novartis a anuntat ca vinde afacerile de pe segmentul sanitar-veterinar companiei Eli Lilly pentru 5,4 miliarde de dolari.

Citeste si:
COVID-19 | Novartis intenționează să doneze 130 milioane de doze de...
COVID-19 | Novartis...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici
Setari Cookie-uri