Producatorul elvetian de medicamente Novartis va derula o reorganizare semnificativa a portofoliului de produse, care include vanzarea mai multor afaceri si achizitia unei divizii a companiei britanice GlaxoSmithKline (GSK), intr-o serie de tranzactii in valoare totala de peste 25 miliarde dolari, informeaza Mediafax.

Novartis a anuntat, marti, ca va prelua divizia de medicamente impotriva cancerului a GSK pentru aproximativ 14,5 miliarde de dolari, scrie cotidianul Wall Street Journal. De asemenea, Novartis vinde operatiunile de vaccinuri companiei britanice pentru 5,25 miliarde de dolari.

Ambele tranzactii includ prevederi privind plati ulterioare in functie de atingerea ulterioara a unor tinte, care ar putea creste pretul final. Novartis si GSK intentioneaza sa infiinteze o companie mixta, care va include diviziile pentru consumatori ale celor doi producatori de medicamente.

Intr-o tranzactie separata, Novartis a anuntat ca vinde afacerile de pe segmentul sanitar-veterinar companiei Eli Lilly pentru 5,4 miliarde de dolari.

Citeste si:
Retrospectiva 2019: Principalele evenimente din retail & FMCG
Retrospectiva 2019:...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
OMV Petrom da startul vanzarii campurilor de petrol din Kazahstan
Setari Cookie-uri