25 Aprilie 2014

CFR vrea consultanti pentru implementarea unui plan de restructurare



CFR cauta un consultant pentru elaborarea si implementarea unui plan detaliat de restructurare, contractul estimat la 1,23 milioane euro urmand sa fie finantat dintr-un imprumut contractat de la BERD.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a anuntat la finele anului 2012 ca a acordat un imprumut de 175 milioane euro companiei CFR SA pentru a ajuta administratorul infrastructurii feroviare sa-si restructureze bilantul, permitand plata datoriilor curente, scrie Mediafax.
Acoperirea datoriilor viza eliberarea de fonduri pentru investitii si lucrari de intretinere, pentru imbunatatirea calitatii retelei feroviare.
Imprumutul, distribuit in doua transe in functie de masuri specifice de reforma, este parte a unui program de restructurare pentru CFR, in valoare de 1,2 miliarde euro.
Din prima transa, de 110 milioane euro, compania a refinantat un imprumut de la Ministerul Finantelor, diferenta de 1,23 milioane euro ramasa urmand sa fie utilizata pentru contractarea consultantului.
Termenul pentru inceperea procedurilor de selectie a firmei de consultanta este estimat pentru trimestrul al doilea din acest an, potrivit unui anunt al BERD.



Citeste si