Producatorul de sisteme de aluminiu Alumil Rom Industry (ALU) estimeaza un profit brut de 1,63 milioane lei in acest an, de 2,1 ori mai mare fata de cel din 2013, si a decis sa distribuie actionarilor dividende de 20 milioane lei din castigurile obtinute in anii anteriori.

Bugetul de venituri si pentru acest an prevede afaceri de 63,9 milioane lei, in scadere cu 10% fata de acest an, potrivit datelor raportate Bursei.Situatiile financiare de anul trecut si bugetul pentru acest an au fost aprobate luni de actionarii companiei, relateaza Mediafax.

Investitorii au mai aprobat distribuirea de dividende in valoare de 20 milioane lei din profiturile anilor trecuti, restul castigului ramas nerepartizat fiind de 6,48 milioane lei. Valorea dividendului brut este de 0,64 lei/ actiune, platile catre actionari urmand sa fie realizate pana la 25 octombrie.

Producatorul de sisteme de aluminiu nu a mai acordat dividende din anul 2010, cand a distribuit actionarilor cate 0,08 lei/actiune din profitul inregistrat in anul 2009.
Compania face parte din grupul Alumil din Grecia, care controleaza 55,9% din actiuni, iar presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al companiei din Romania, Michail Sotiriou, detine o participatie de 23,9%.

Actiunile Alumil se tranzactionau luni la pretul de 1,79 lei/ unitate, in scadere cu 0,33%, cotatie la care capitalizarea companiei se ridica la 55,9 milioane lei (12,5 milioane euro).

Citeste si:
Sectorul IT romanesc "duduie", dar de ce pe bursa nu se vede nimic?
Sectorul IT romanesc...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
eMAG se gandeste la bursa. Iulian Stanciu vorbeste despre o listare pe BVB
Setari Cookie-uri