Consiliile de administratie ale companiilor Enel din Romania l-au numit in 29 aprilie pe Toni Volpe in calitatea de membru si presedinte, in urma unei decizii a grupului italian. Tony Volpe va prelua aceleasi functii si responsabilitati detinute anterior de catre Luca D'Agnese, devenind Country Manager al Enel Romania.

"Toni Volpe (foto) s-a alaturat grupului Enel in urma cu 10 ani si a obtinut o importanta experienta internationala in cateva functii manageriale cheie din cadrul grupului. Intre 2011 si 2014 a fost director planificare resurse umane, compensatii, dezvoltare, instruire si recrutare la nivel de grup, raportand directorului Enel pentru resurse umane si organizare.", se arata in comunicatul Enel.

In aceasta functie, Toni Volpe a sustinut implicarea managementului Enel in activitatile de dezvoltare a capitalului uman, reproiectarea unor procese strategice cheie de resurse umane, precum si procesul de integrare al grupului. Din 2005 pana in 2011, a fost country manager in America de Nord pentru Enel Green Power (EGP), raportandu-i directorului general executiv al EGP.

Sub conducerea lui, compania si-a diversificat portofoliul accesand noi tehnologii si a inregistrat o crestere substantiala a capacitatii instalate si marjei brute, devenind un operator lider in domeniul centralelor regenerabile in Statele Unite si Canada. Anterior, Toni Volpe a lucrat in departamentul pentru strategie corporativa al Enel, raportand direct directorului general executiv al grupului Enel cu privire la programe cheie de dezvoltare corporativa.

Toni Volpe a absolvit cum laude Facultatea de Management, Economie si Inginerie Industriala din cadrul Universitatii Politehnice din Milano, Italia, finalizandu-si studiile cu un MBA la Scoala Postuniversitara de Afaceri a Universitatii Columbia, New York, SUA. El ocupa noua pozitie la Enel Romania, un investitor important in aceasta tara, incepand cu 30 aprilie. Se alatura companiei intr-un moment important al dezvoltarii acesteia, performanta retelei imbunatatindu-se considerabil in ultimii ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri