"In ultimii doi ani, Stem SURE a inregistrat o crestere de 5% la nivelul numarului de recoltari si estimam ca si in urmatorii ani vom pastra acelasi ritm ascendent. Printre provocarile principale pe care le-a intampinat filiala autohtona a StemCare se numara atat intensificarea concurentei, cat si constrangerile financiare ale populatiei tinere", a declarat Bogdan Ivanescu, presedintele Stem SURE.

Potrivit sursei citate, in 2009 functionau doar trei banci de celule stem, in timp ce in prezent activeaza 18 companii in acest domeniu.

"Stem SURE a fost prima banca occidentala care a intrat in tara noastra si a treia companie la nivel local si a venit ca raspuns la o nevoie neacoperita de piata autohtona. (...) Stem SURE s-a mentinut in topul primelor trei banci din tara in toti acesti 5 ani de existenta, in ceea ce priveste numarul de recoltari", a mai spus Ivanescu, potrivit Mediafax.

Citeste si:

Potrivit Asociatiei Romane a Bancilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS), ponderea familiilor din Romania care apeleaza la recoltarea de celule stem la nastere a urcat anul trecut la 6%, de la 5% in 2012, valoarea acestei piete fiind estimata la 15 milioane euro.

ARBACS este o asociatie infiintata in anul 2012 de trei companii de profil: Biogenis, Cord Blood Center Medical si Stem SURE, care detin cumulat circa 70% din piata de celule stem din Romania, aceasta cota fiind estimata sa creasca la 75% in acest an.

Sursa foto: Cercetatori la munca/Shutterstock.com