Compania de stat Nuclearelectrica (SNN) a inregistrat in primele trei luni ale anului venituri de 461,5 milioane lei (102,5 milioane euro), in scadere cu 10,1% fata de nivelul de 513,6 milioane lei atins in perioada similara a anului trecut.

Profitul net al companiei a coborat in perioada analizata cu 30%, la 102 milioane lei (22,6 milioane euro), in contextul scaderii cu 11% a veniturilor din vanzarea de energie ca urmare a preturilor mai mici din piata, potrivit rezultatelor financiare publicate miercuri de compania de stat.

Compania a vandut in primul trimestru 2,8 TWh de electricitate, la fel ca in primele trei luni ale anului trecut, dar veniturile din vanzarea energiei electrice au scazut cu 11%, de la 486,7 milioane lei la 433 milioane lei, din cauza preturilor mai mici de pe piata, scrie Mediafax.

Castigul net al companiei in primele trei luni ale anului trecut a fost de 145,3 milioane lei. Profitul EBITDA, inainte de dobanzi, rate, depreciere si amortizare a scazut in intervalul ianuarie-martie cu 28%, ajungand la 200 milioane lei, ca urmare a diminuarii cu 11% a veniturilor din exploatare si a cresterii cu 22 milioane lei a cheltuielilor cu taxele si impozitele. Nuclearelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 81,27% din actiuni.

Citeste si:
Companiile 'fierbinti' pe bursa dupa raportarile financiare
Companiile 'fierbinti' pe...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Nuclearelectrica a facut jumatate de miliard de euro profit in 2019
Setari Cookie-uri