Profitul net al companiei a coborat in perioada analizata cu 30%, la 102 milioane lei (22,6 milioane euro), in contextul scaderii cu 11% a veniturilor din vanzarea de energie ca urmare a preturilor mai mici din piata, potrivit rezultatelor financiare publicate miercuri de compania de stat.

Compania a vandut in primul trimestru 2,8 TWh de electricitate, la fel ca in primele trei luni ale anului trecut, dar veniturile din vanzarea energiei electrice au scazut cu 11%, de la 486,7 milioane lei la 433 milioane lei, din cauza preturilor mai mici de pe piata, scrie Mediafax.

Castigul net al companiei in primele trei luni ale anului trecut a fost de 145,3 milioane lei. Profitul EBITDA, inainte de dobanzi, rate, depreciere si amortizare a scazut in intervalul ianuarie-martie cu 28%, ajungand la 200 milioane lei, ca urmare a diminuarii cu 11% a veniturilor din exploatare si a cresterii cu 22 milioane lei a cheltuielilor cu taxele si impozitele. Nuclearelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 81,27% din actiuni.

Companiile din indicele BET...
Citeste si: Companiile din BET, la bilant: incetinire sau scaderi severe de profit