Conducerea Aversa Manufacturing, singurul producator de pompe centrifuge din Romania, ia in considerare sa depuna o plangere la Curtea Europeana de Justitie din Luxemburg impotriva AAAS si cere ajutorul Guvernului pentru protejarea angajatilor si dezvoltarea companiei.

"Asociatia de angajati si compania iau in considerare ideea de a inainta, in aceasta saptamana, o plangere oficiala la UE in Luxemburg, cu privire la coruptie, pentru a putea opri asemenea fenomene intr-o tara cu un asemenea potential pentru investitii. (...) Noi vom cere sprijinul Guvernului, cu scopul de a proteja angajatii si de a dezvolta Aversa Manufacturing", se arata intr-un comunicat al companiei.

Aversa a fost cumparata anul trecut, pentru 17,3 milioane de euro, de firma Blue Diamond Estate, firma detinuta de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, in parteneriat cu Autoplast Engineering. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a intentat un proces firmelor care au castigat licitatia de achizitie a fabricii Aversa, invocand nerespectarea conditiilor din caietul de sarcini.

Reprezentantii legali ai companiei au invocat exceptia de tardivitate a actiunii in instanta, in conditiile in care AAAS a depus contestatia depasind termenul legal de trei zile, insa judecatorul a decis continuarea procesului. Tribunalul Bucuresti a respins, in17 aprilie, contestatia AAAS impotriva Aversa Manufacturing si a decis ca toate conditiile impuse in caietul de sarcini pe parcursul licitatiei au fost respectate, scrie Mediafax.

"Interesele speciale din interiorul AAAS vor continua sa afecteze Aversa. Lor nu le pasa de angajati, de productie sau de economie. Stim ca vom castiga recursul, la fel cum am castigat si in instanta, dar va trebui sa amanam investitia de 15 milioane de euro pentru o noua fabrica si pentru angajarea mai multor muncitori. Este pacat ca AAAS nu sustine privatizarile de succes", a declarant in comunicat Michael Topolinski, presedintele Aversa Manufacturing.

In contextul mentiunilor comunicate opiniei publice si mass-media de reprezentantii Aversa Manufacturing, AAAS regreta ca un investitor care participa la o licitatie de vanzare a activelor unei companii atat de importante aduce acuzatii grave si nefondate statului roman, a comunicat institutia.

"Cunosc speta si situatia angajatilor Aversa, iar masurile intreprinse de AAAS, prin sustinerea vanzarii activului viabil al acestei companii, au fost in sensul mentinerii unor locuri de munca si continuarii activitatii acestei societati comerciale de traditie pentru industria romaneasca. Este interesul statului roman si al AAAS ca angajatii romani sa beneficieze de cele mai bune conditii sociale si sa-si pastreze locurile de munca. Sunt deschis oricarui dialog real si benefic care sa conduca la clarificarea situatiei din cadrul acestei societati", a declarat Nicolae Minea, presedintele AAAS.

In calitate de actionar si creditor, AAAS are dreptul si obligatia legala de a intreprinde toate masurile de protejare a intereselor statului roman, mentioneaza institutia. In ceea ce priveste litigiul existent pe speta Aversa, AAAS nu se va pronunta public asupra elementelor procedurale de detaliu, lasand instanta de judecata sa hotarasca in mod irevocabil.

Aversa Manufacturing este singurul producator de pompe centrifuge din Romania, care sunt folosite in infrastructura, industria energetica, irigatii si industria petrolului. Aversa a fost in insolventa timp de 7 ani dupa care a fost cumparata in septembrie 2013.

Sursa foto: Ciocanel/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri