“Vom inaugura legatura dintre zona Eroilor si cartierul Drumul Taberei in a doua parte a anului 2016. Finantarea pentru zona aflata in executie nu mai este o problema, astfel ca vor fi alocate sumele pentru desfasurarea lucrarilor intr-un ritm alert. (…) Vrem sa atragem in subteram 100.000 de calatori in zona Drumul Taberei dintr-un total de 300.000 de locuitori”, a declarat Catalin Homor, director de investitii in cadrul Metrorex.

Potrivit acestuia, a doua parte a lucrarilor de constructie a magistralei 5 de metrou, sectorul intre Eroilor si Pantelimon, ar urma sa inceapa cel tarziu anul viitor. “Suntem in plin proces de depunere a documentatiei de atribuire a lucrarilor si de scoatere la licitatie a proiectului. Legatura dintre zona Eroilor si Pantelimon este una problematica, o zona cu risc, cu multe blocuri vechi”, a completat Catalin Homor.

Reprezentantul Metrorex a mai subliniat ca in momentul de fata, zilnic, in Bucuresti, circula cu metroul aproximativ 600.000 de calatori, circa o treime din totalul populatiei Capitalei.