O nava proiectata de Rolls Royce va avea coca construita la santierul naval Vard Tulcea

Constructorul norvegian de nave Vard Holdings va construi o nava desuport de dimensiuni mari pentru Island Offshore, in baza unui contract de peste 1 miliard de coroane norvegiene. Nava este proiectata de Rolls Royce, iar coca acesteia va fi construita la santierul naval Vard Tulcea.

Termenul de constructie a navei este trimestrul al doilea al anului 2016, se arata intr-un comunicat al companiei norvegiene. Nava va fi proiectata si echipata de Rolls-Royce, furnizor major de echipamente si motoare destinate industriei aeronautice si celei maritime.

Vard Holdings este unul dintre cei mai mari proiectanti si constructori de nave offshore si specializate, utilizate in operatiunile de explorare si productie de petrol si gaze si in industria serviciilor petroliere. Compania, cu sediul central in Norvegia, are 10.000 de angajati si opereaza 10 santiere navale, dintre care cinci in Norvegia, doua in Romania, doua in Brazilia si unul in Vietnam, noteaza Mediafax.

In Romania, Vard Holdings detine santierele navale de la Tulcea si Braila, in care lucreaza peste 5.000 de salariati. Island Offshore Group este un furnizor major de servicii destinate industriei offshore, operand o flota de peste 30 de vase, cu o varsta medie de de sub patru ani, in Brazilia, vestul Africii, Golful Mexic si Marea Nordului.
Vard a livrat companiei Island Offshore peste 30 de nave, in timp ce alte cinci se afla in constructie.

Citeste si:
Oficial! Statul roman, actionar majoritar la Santierul DMHI Mangalia
Tranzactie finalizata. Statul...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
România are cea mai mare creștere în construcții din UE, în vreme de pandemie
Setari Cookie-uri