Siemens elimina 11.600 locuri de munca pentru a-si reduce costurile cu 1 mld. euro

Grupul german de inginerie Siemens va concedia cel putin 11.600 de angajati din totalul de peste 360.000. Decizia are in vedere o reducere a costurilor cu circa 1 miliard de euro, potrivit unui program al companiei, a declarat directorul general al Siemens, Joe Kaeser, informeaza Bloomberg.

Restructurarea companiei si infiintarea unei noi divizii va conduce la eliminarea a 7.600 de posturi, in timp ce alte 4.000 de pozitii vor fi desfiintate dupa ce au devenit inutile pentru diviziile regionale, a spus Kaeser intr-o conferinta cu analisti si investitori, organizata la New York.

"Unii angajati lucreaza la coordonare, la analiza. Circa 20% dintre acestia vor putea primi alte posturi, dar nu ce au facut pana acum", a spus el, potrivit Mediafax. Kaeser a ocupat anterior functia de director financiar al Siemens, iar dupa preluarea conducerii grupului a inceput o analiza a afacerilor pentru a identifica masuri care sa creasca increderea investitorilor, afectata dupa ratarea tintelor de profit in mandatul predecesorului sau, Peter Loescher.

Grupul se va concentra pe activitati de electrificare, automatizare si digitalizare, in timp ce divizia de sanatate va fi administrata separat. Noua structura va conduce la economii ale costurilor de circa 1 miliard de euro pana in 2016.

Siemens concureaza cu grupul american General Electric pentru achizitia diviziei de energie a companiei franceze Alstom. General Electric a prezentat o oferta de 17 miliarde de dolari pentru o parte a operatiunilor Alstom, in timp ce Siemens a anuntat ca va inainta o propunere la 16 iunie.

Citeste si:
Afaceri de peste un miliard de lei pentru Siemens in Romania
Peste un miliard de lei cifra...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Ford colaborează cu 3M şi GE pentru a accelera producţia de ventilatoare
Setari Cookie-uri