Ilie Vonica, de la pionierat in servicii medicale private la retete false pentru bolnavii de cancer

Ilie Vonica, cel care a deschis prima policlinica la Sibiu la inceputul anilor ’90, ajunsese sa controleze prin intermediul Polisano un business de peste 350 de milioane de euro si circa 2.000 de angajati.

UPDATE: Ilie Vonica si-a explicat sinuciderea intr-o scrisoare de 5 pagini

Ilie Vonica a murit in una dintre clinicile sale din Sibiu dupa ce a fost preluat in stare foarte grava de la locuinta sa, suse judiciare afirmand ca acesta a cazut de la un etaj al casei sale.

De profesie medic ginecolog, Ilie Vonica a deschis prima policlinica la Sibiu in anul 1993 si ajunsese sa controleze in prezent prin intermediul Polisano o afacere de peste 350 de milioane de euro din distributie, o retea de farmacii peste 100 de farmacii (Reteta), o fabrica de medicamente (Polipharma Industries), o retea de clinici generaliste (Polisano), un spital privat in Sibiu si o serie de centre de fertilizare in vitro.

Cea mai mare firma din grup este distribuitorul de medicamente Polisano. O alta investitie importanta, demarata anul trecut in ciuda unei piete in scadere, a fost productia de medicamente oncologice, proiect in valoare de 53 de milioane de lei.

Citeste si:
Polisano reintra pe crestere, la doua luni de la moartea lui Vonica
Afacerile Polisano reintra pe...

In 2012 Ilie Vonica bifa un exit prin vanzarea a noua clinici de dializa catre operatorul suedez Diaverum.

Pe langa aceste activitati, grupul Polisano detinea si un dealer Toyota, un service auto Citröen, o agentie de tu¬rism proprie, proiecte de sport si agrement, constructii imobiliare si real estate.

Grupul Polisano, cu aproximativ 2.000 de angajati, a inregistrat in 2012 venituri totale de peste 300 milioane euro.

Numele sau a fost insa implicat in scandalul retetelor false pentru bolnavii de cancer, dosar in care sotia sa Ioana Vanica este vizata. Cei doi au fost audiati in urma cu doua saptamani. Potrivit procurorilor, reprezentantii societatii care detine lantul de farmacii Reteta ar fi inregistrat in contabilitate facturi fictive de achizitii de medicamente de la societati "fantoma". Astfel, in baza a aproximativ 1.100 de retete false pentru medicamente oncologice si hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienti care nu au beneficiat de acestea, reprezentantii societatii au decontat fraudulos la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Citeste si:
Dosarul retetelor false: 13 persoane, retinute si alte 5 cercetate
Dosarul retetelor false: 13...

Ilie Vonica, Polisano, a murit: alti milionari din business care si-au pus capat vietii

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri