Ilie Vonica, cel care a deschis prima policlinica la Sibiu la inceputul anilor ’90, ajunsese sa controleze prin intermediul Polisano un business de peste 350 de milioane de euro si circa 2.000 de angajati.

UPDATE: Ilie Vonica si-a explicat sinuciderea intr-o scrisoare de 5 pagini

Ilie Vonica a murit in una dintre clinicile sale din Sibiu dupa ce a fost preluat in stare foarte grava de la locuinta sa, suse judiciare afirmand ca acesta a cazut de la un etaj al casei sale.

De profesie medic ginecolog, Ilie Vonica a deschis prima policlinica la Sibiu in anul 1993 si ajunsese sa controleze in prezent prin intermediul Polisano o afacere de peste 350 de milioane de euro din distributie, o retea de farmacii peste 100 de farmacii (Reteta), o fabrica de medicamente (Polipharma Industries), o retea de clinici generaliste (Polisano), un spital privat in Sibiu si o serie de centre de fertilizare in vitro.

Cea mai mare firma din grup este distribuitorul de medicamente Polisano. O alta investitie importanta, demarata anul trecut in ciuda unei piete in scadere, a fost productia de medicamente oncologice, proiect in valoare de 53 de milioane de lei.

In 2012 Ilie Vonica bifa un exit prin vanzarea a noua clinici de dializa catre operatorul suedez Diaverum.

Pe langa aceste activitati, grupul Polisano detinea si un dealer Toyota, un service auto Citröen, o agentie de tu¬rism proprie, proiecte de sport si agrement, constructii imobiliare si real estate.

Grupul Polisano, cu aproximativ 2.000 de angajati, a inregistrat in 2012 venituri totale de peste 300 milioane euro.

Numele sau a fost insa implicat in scandalul retetelor false pentru bolnavii de cancer, dosar in care sotia sa Ioana Vanica este vizata. Cei doi au fost audiati in urma cu doua saptamani. Potrivit procurorilor, reprezentantii societatii care detine lantul de farmacii Reteta ar fi inregistrat in contabilitate facturi fictive de achizitii de medicamente de la societati "fantoma". Astfel, in baza a aproximativ 1.100 de retete false pentru medicamente oncologice si hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienti care nu au beneficiat de acestea, reprezentantii societatii au decontat fraudulos la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Ilie Vonica, Polisano, a murit: alti milionari din business care si-au pus capat vietii

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri