OBI Romania, filiala locala a grupului german cu acelasi nume, unul dintre marii jucatori ai pietei de bricolaj la nivel european, a inregistrat anul trecut un profit net de peste 20 de milioane de euro, in conditiile in care inca de la intrarea pe piata, din anul 2008, compania a fost pe pierdere continua.

Rezultatul pozitiv este cu atat mai surprinzator cu cat compania germana isi va inchide operatiunile locale incepand cu toamna acestui an in cele sapte locatii pe care le detine, cinci dintre acestea fiind deja inchiriate de catre retailerul grec de jucarii Jumbo, potrivit informatiilor detinute de catre WALL-STREET.RO.

Desi OBI a revenit puternic pe profit in 2013, dupa mai multi ani de pierderi, afacerile companiei si-au continuat declinul pe piata, inregistrand un regres de 10%, la 37 de milioane de euro. Informatii legate de un exit al OBI din Romania au aparut la jumatatea lunii martie, cand surse din piata precizau ca nemtii se pregatesc sa se retraga in acest an din Romania, unde au inregistrat pierderi in fiecare dintre ultimii ani incepand cu 2008, cand au deschis primul magazin.

Spre comparatie, nemtii de la Praktiker, a caror operatiuni au fost preluate la inceputul acestui an de catre omul de afaceri de origine turca Omer Susli, au inregistrat pierderi de peste 10 ori mai mari anul trecut, in valoare de 16 milioane de euro, iar rulajul companiei a suferit un declin accentuat.

Piata de bricolaj din Romania, estimata la o valoare de peste 2 miliarde de euro, a fost dominata anul trecut categoric de catre retailerul autohton Dedeman, companie a carei afaceri au depasit pragul de 600 de milioane de euro.

Cititi in editia de maine a wall-street.ro o analiza a pietei de bricolaj din Romania. Cine au fost castigatorii si perdantii in DIY, in 2013

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri