Producatorul francez Danone, vrea sa inchida trei fabrici din Italia, Germania si Ungaria, pentru a-si ajusta capacitatea de productie in urma declinului vanzarilor in Europa in ultimii ani.

Danone va inchide facilitatile de productie din Casale Cremasco - Italia, Hagenow - Germania si Budapesta -Ungaria, se arata intr-un comunicat al grupului. Toate aceste tari au fost afectate in mod deosebit de scaderea vanzarilor.

"Inchiderea acestor trei fabrici si transferul treptat al productiei in Belgia, Polonia, Germania si Franta ar trebui sa permita diviziei de produse lactate proaspete sa-si optimizeze capacitatea de productie si sa-si imbunatateasca competitivitatea in Europa", se arata in comunicat, potrivit Mediafax.

Planul pentru inchiderea fabricilor va conduce la pierderea a 100 de locuri de munca in Italia, 70 in Germania si 155 in Ungaria. Grupul intentioneaza sa colaboreze cu reprezentantii angajatilor pentru a identifica solutii privind noi locuri de munca pentru angajatii afectati.

Proiectul va fi finalizat pana la mijlocul anului 2015, noteaza Danone. Grupul Danone, prezent in 120 de tari, este unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, detinand locul 1 in lume in fabricatia de produse lactate proaspete si locul 2 la nivel mondial in domeniul apelor minerale imbuteliate si alimentatiei pentru bebelusi. Grupul a inregistrat in 2013 vanzari de peste 21,3 de miliarde de euro.

Citeste si:
Tzafrir Granat, Muller: Iaurturile, o piata de 162 mil. euro in 2009
Tzafrir Granat, Muller:...

In Romania, Danone a inregistrat anul trecut venituri de 481 milioane lei (109 milioane euro), in scadere cu 5% comparativ cu anul anterior, compania aratand ca se astepta la aceasta evolutie din cauza stagnarii consumului si a preturilor la materiile prime. In 2012 veniturile Danone Romania s-au situat la 506 milioane lei, mentinandu-se la un nivel similar celui din anul anterior, cand a atins valoarea de 503 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Interviu cu executivul care a deschis business-ul Danone in Romania