Operatorul telecom german a anuntat anul trecut preluarea companiei poloneze GTS Central Europe, cu operatiuni si in Romania, pentru 546 milioane de euro. Deutsche Telekom a finalizat recent achizitia GTS.
GTS este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Europa Centrala si de Est. Compania are o infrastructura de retea si centre de date extinsa, precum si un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business, informeaza Mediafax.

"Ne concentram pe optimizarea afacerilor in tarile in care operam, pe integrarea activelor. Pentru urmatoarele 12 luni, integrarea GTS este princiapala noastra preocupare in regiune", a spus Nemat. In urma achizitiei, Deutsche Telekom controleaza direct retele de linii fixe in Polonia, Cehia, Ungaria si Romania. Tranzactia nu a inclus si activele GTS din Slovacia, pastrate de investitorii care au vandut.

Anul trecut, GTS a obtinut, excluzand operatiunile din Slovacia, venituri de 337 milioane de euro si profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de 88 de milioane de euro. Veniturile obtinute de GTS Telecom Romania au scazut usor anul trecut, de la 20 de milioane de euro in 2012 la 19,2 milioane de euro, in timp ce profitul EBITDA a avansat cu 12%, la 5,68 milioane de euro.

Citeste si:

GTS este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicatii din Romania. Compania furnizeaza solutii nationale si internationale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud si colocare in centrele de date proprii din Bucuresti.

Compania numara aproximativ 130 de angajati si are sediul in Bucuresti. Deutsche Telekom controleaza grupul elen OTE, prezent in Romania prin Romtelecom si subsidiara locala a operatorului de telefonie mobila Cosmote.