Cu o experienta de 11 ani in Pfizer, Nolan Townsend a ocupat, anterior, functia de CEO Pfizer in Ucraina. In timpul mandatului sau, acesta a detinut pozitia de presedinte al comitetului pe Probleme de Sanatate din cadrul Camerei de Comert Americane din Ucraina si cea de presedinte al Asociatiei de Cercetare si Dezvoltare a Producatorilor din Domeniul Farmaceutic. A lucrat si in domenii precum corporate finance, corporate strategy, business operations, marketing si general management in sediul central de la New York precum si in tari din Asia si Europa de Est.

Inainte de a se alatura companiei Pfizer, Nolan Townsend a lucrat in domeniul investitiilor bancare in cadrul Lehman Brothers din New York, specializandu-se in domeniul M&A si al finantarii companiilor din domeniul farmaceutic.

Compania Pfizer Romania are o vechime de peste 150 de ani in domeniu. Potrivit datelor Cegedim, aceasta ocupa locul 5 pe piata famaceutica din Romania cu o cota de 5,1% si vanzari de 604,4 milioane lei (circa 137 milioane euro) anul trecut.