Compania Romcarbon Buzau investeste 6,5 milioane de euro in doua proiecte care se vor derula pana la finalul acestui an, constand in tehnologii pentru productia de tavite destinate uzului alimentar si in domeniul reciclarii materialelor plastice.

Cele doua proiecte vor fi finantate din surse proprii, aproximativ 2,25 milioane de euro, si cu ajutorul unor credite de investitii, a anuntat, joi, compania, intr-un comunicat.

O parte a investitiei, respectiv suma de patru milioane de euro, va fi folosita pentru o linie de sortare, spalare si prelucrare a deseurilor de materiale plastice, in special polipropilena si polietilena, informeaza Mediafax.

Dupa sortare si spalare, materialele vor fi procesate cu ajutorul unei linii de extrudare de inalta tehnologie, in vederea obtinerii de materiale plastice de inginerie. Cea de-a doua investitie este legata indirect tot de reciclare, arata Romcarbon.

Solutii de ambalare

"Avand o valoare estimata la aproximativ 2,5 milioane de euro, investitia ce va fi pusa in functiune inainte de finalul anului 2014 va fi destinata productiei de tavite multistrat, dar si productiei de tavite destinate ambalarii in atmosfera modificata, oferind in acest mod pietei o alternativa mai ieftina si mai buna la ambalajele existente din polipropilena", potrivit sursei citate.

Citeste si:
Unilever vrea sa elimine 100.000 de tone de ambalaje pana in 2025
Unilever vrea sa elimine...

Proiectul de 6,5 milioane euro se adauga celor 8,5 milioane de euro pe care compania i-a investit in 2012 intr-o noua fabrica de compound-uri din materiale plastice. Romcarbon este producator de filtre auto si industriale, materiale de protectie, ambalaje din polipropilena, folii si ambalaje din polietilena, produse din PVC reciclat si polistiren expandat. Din anul 2012, compania activeaza si in domeniul reciclarii materialelor plastice si al productiei de compound-uri din mase plastice.

Compania este controlata de investitori taiwanezi, care detin 32,8% din actiuni prin firma Living Plastic Industry. In actionariat se mai regasesc Joyful River din Cipru, cu 20,5%, si fondul de investitii Romanian Opportinities Fund, cu 14,2%. Romcarbon (ROCE) este listata la Bursa de Valori Bucuresti.

Sursa foto: Tuburi din plastic albastru/ Shutterstock.com.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Locuri unde se colecteaza si recicleaza ulei alimentar uzat