1 Iulie 2014

Holcim renunta la productia de ciment din Noua Zeelanda



Holcim, unul dintre cei mai mari producatori de ciment din lume, va renunta la productia de ciment de pe piata neo-zeelandeza, iar CEO-ul grupului din regiune va fi demis, activitatea companiei urmand sa fie mutata in Australia, scrie presa internationala.

Fabrica de ciment a Holcim din Noua Zeelanda, situata in orasul Westport, se va inchide din a doua jumatate a anului 2016, moment in care importurile din Waitemata (Auckland) si Timaru vor deveni complet operationale. Planurile companiei pentru a dechide o noua fabrica raman la stadiul de intentie, dar compania isi va pastra activele in eventualitatea in care vor demara constructia unei noi facilitati de productie.

Holcim si-a propus de asemenea sa isi vanda si operatiunile de var din Noua Zeelanda, care nu mai reprezinta in momentul de fata o pondere insemnata in business. Producatorul elvetian de ciment si-a anuntat la finalul verii anului trecut intentiile de a inlocui productia din Westport cu importurile, in incercarea de a-si eficientiza costurile operationale.



Citeste si