Ca parte a strategiei companiei, grupul german RWE – unul dintre cei mai importanti furnizori de energie electrica si gaze de pe piata europeana – isi extinde activitatea pe piata din Romania. Subsidiara nou lansata din Romania, RWE Energie SRL, planuieste ca in anii urmatori sa castige o cota semnificativa de piata ca furnizor de energie catre consumatorii industriali. Cu ajutorul expertizei internationale si a solutiilor inovatoare aduse pe piata, RWE urmeaza sa faca oferte favorabile marilor jucatori de pe piata, urmand astfel sa intre in randul primilor 10 furnizori de energie din tara.

RWE a patruns pe piata din Romania cu un proiect pilot acum trei ani de zile, prin intermediul subsidiarei din Ungaria, MÁSZ, deschizand o filiala cu sediul in Oradea. Cei trei ani petrecuti in Romania au ajutat compania RWE sa analizeze piata de energie electrica si sa puna bazele unui portofoliu relevant. Experienta formata si rezultatele obtinute pe piata din Romania sunt argumente puternice in alegerea RWE de a-si extinde domeniul de activitate pe intreaga piata romaneasca.

Piata grupului RWE este intreg continentul european. Expansiunea in tari din Centrul si Sud-Estul Europei reprezinta un element cheie din strategia grupului german. In ultimii ani, pe langa pietele principale din Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia, RWE a intrat de asemenea si in Turcia si Croatia. Ca o continuare a strategiei de expansiune, RWE a decis sa-si extinda activitatea si in Romania, o piata stabila si cu un potential considerabil.

Din aceste motive RWE a pus bazele unei filiale in Romania cu sediul la Bucuresti, reprezentata de RWE Energie SRL. Aceasta a primit licenta de functionare din partea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei in luna aprilie a acestui an si isi va incepe operatiunile din luna iunie.

Obiectivul principal al RWE Energie - ca furnizor de energie catre consumatorii industriali - este obtinerea unei cote semnificative din piata libera de energie electrica si intrarea in topul primilor 10 furnizori din Romania. Dupa ce isi va consolida pozitia in Bucuresti si imprejurimi, este posibila deschiderea de birouri regionale - cu scopul de a atinge o acoperire la nivel national.

RWE tinteste companii mici, medii si mari ca viitori clienti in Romania. Datorita experientei internationale semnificative, RWE – ENERGY TO LEAD este un brand cunoscut la nivel european in domeniul energiei electrice. Cu scopul de a veni in intampinarea asteptarilor din Romania cu cele mai bune oferte de pe piata, RWE Energie va avea ca suport toata experienta acumulata de concernul RWE Group din toate tarile in care activeaza. Toate acestea se vor concretiza intr-o paleta de oferte avantajoase pentru clientii din Romania. In viitorul apropiat, RWE intentioneaza sa obtina si o licenta de furnizare a gazelor naturale de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei cu scopul de a oferi clientilor atat gaze, cat si energie electrica ca un serviciu integrat de la un singur furnizor.

Conducerea filialei RWE din Romania va avea in conducere doi directori generali, Corina Drumeanu si Zoltan Nagy. Responsabilitatea Corinei Drumeanu este legata de activitatile de furnizare a energiei pe piata locala, iar Zoltan Nagy urmeaza sa coordoneze activitatile generale de reprezentare in interiorul grupului RWE. Compania romaneasca RWE Energie SRL planuieste sa construiasca in urmatorii ani o echipa de vanzari formata din 30 - 40 de oameni.

”Asteptam cu nerabdare sa incepem activitatea in Romania. Reglementarile generale ale tarii si mediul economic, piata competitiva de energie, deschiderea fata de investitori internationali, cat si cultura dezvoltata de business reprezinta doar cateva motive pentru care RWE a ales sa patrunda pe piata din Romania. Am incredere ca echipa noastra din Romania va reusi sa atinga toate telurile pe care ni le-am propus. In sensul acesta le urez mult succes”, a declarat Dr. Marie-Theres Thiell, Managing Director al RWE East.

Despere RWE East

RWE Energie SRL este o companie a RWE East, societate cu sediul la Praga si subsidiara detinuta in totalitate de RWE AG. RWE East supravegheaza activitatea concernului in Europa Centrala si de Sud-Est, dar si in Turcia incepand cu 1 ianuarie 2011. Aceste companii afiliate includ RWE eská Republika in Cehia, RWE Hungária in Ungaria, RWE Polska in Polonia, RWE Slovensko in Slovacia, RWE Hrvatska in Croatia si RWE Turcia. In 2013, compania a comercializat aproximativ 23 de miliarde kWh de energie electrica si 51 de miliarde kWh de gaze naturale.

Despere RWE Group

RWE este una dintre cele mai importante cinci companii de energie electrica si gaze naturale din Europa. Prin experienta noastra in productia de petrol, gaze naturale si lignit; generarea de energie electrica din gaze naturale, carbune, energie nucleara si energii regenerabile; tranzactionare a energiei, precum distributia si furnizarea de energie electrica si gaze naturale; suntem activi in toate nivelele lantului energetic. Prin munca a celor peste 66.000 de mii de angajati, compania noastra asigura in deplina siguranta si la preturi competitive energia electrica pentru 16 milioane de consumatori si gaze pentru 7 milioane de consumatori pe intregul continent. In 2013, realizarile concernului RWE au atins o cifra de afaceri de aproximativ 54 de miliarde euro.

Europa este piata noastra: in termeni de vanzari, suntem pe locul 3 in piata de energie electrica si locul 5 pe piata de gaz. In Germania, Olanda si Marea Britanie, suntem printre cei mai mari furnizori ai ambelor utilitati. In Cehia suntem pe locul 1 in activitatea de gaze naturale. Avem, de asemenea, pozitie de lider in alte piete din Europa Centrala si de Est.

In ciuda conditiilor dificile, vrem sa jucam rolul nostru in dezvoltarea continua a sistemului energetic european, dovedind ca suntem o companie de incredere si de inalta performanta. Strategia noastra este de a investi in energie regenerabila si in retele moderne de infrastructura. Solutiile energetice inovatoare, gama larga de servicii, produsele energetice moderne si solutiile contractuale oferite ne diferentiaza fata de furnizorii traditionali de energie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri