Producatorul de vinuri Budureasca, ce detine o plantatie de vita de vie in regiunea Dealu Mare, isi propune sa incheie anul acesta cu afaceri de 13 milioane lei si analizeaza intrarea pe piete importante precum Africa si Rusia, a spus Olga Miloiu, senior manager Budureasca.

Producatorul de vinuri detine o suprafata de 280 hectare in regiunea Dealu Mare de pe care colecteaza 3,5 milioane kilograme de struguri din care produce anual 2,5 milioane litri de vin. Budureasca a intrat pe piata vinurilor in urma cu patru ani.

Anul acesta producatorul a atras fonduri europene de 6 milioane de euro, bani care au fost investiti in reconversia a 250 de hectare de vita de vie. De asemenea, a mai investit 6 milioane de euro intr-o noua crama de 5.200 mp, cu o capacitate de stocare de 2,5 milioane litri.

Vinurile produse sunt comercializate in toate lanturile de magazine la preturi cuprinse intre 20 si 125 lei. In plus, gamele Budureasca ajung si in SUA, Canada, Japonia, China, Marea Britanie si Belgia, exportul reprezentand in prezent 15% din afaceri. In prezent, producatorul analizeaza intrarea si pe pietele din Africa, Rusia si Polonia.

“Este greu la export in conditiile in care Romania nu este recunoscuta ca un producator de vin, noi nu avem un brand cunoscut si primele exporturi au fost facute de producatori pe principiul pretului, compromitand calitatea. Primim feedback din Marea Britanie de tipul am vazut vinurile romanesti in Tesco insa sunt bune doar de pus in friptura”, a afirmat Olga Miloiu, in cadrul evenimentului “Made in Romania” organizat de Accedo Training.

Potrivit acesteia, bugetul de marketing alocat activitatilor de export se ridica la aproximativ 100.000 de euro pe an.

Producatorii din sectorul vitivinicol din Romania vor beneficia de un sprijin financiar din partea Uniunii Europene de 47,7 mil. euro pentru perioada 2014-2018. In Romania, printre cei mai importanti jucatori din piata vinului, estimata la 400 mil. euro, se numara Murfatlar, Cotnari, Jidvei si Cramele Recas. Romania se mentine in topul celor mai mari zece consumatori de vin la nivel mondial, cu un consum de 22-24 litri per capita, care se afla insa la jumatate fata de statele dezvoltate, cu o medie de 50 de litri pe cap de locuitor.

Patrimoniul viticol reprezinta 2,4% din suprafata arabila a Romaniei, ceea ce ne plaseaza pe locul sase in Europa dupa suprafata viticola si pe locul sapte la productia de struguri si vin. Productia de vin a fost anul trecut de 3,31 mil. hectolitri. 2009 a fost anul de varf, cu o productie de 5,36 mil. hectolitri.

Sursa foto: AgerpresFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri