KMG Internatinal, fosta companie Rompetrol, controlata de KazMunayGas din Kazahstan, va construi "in viitorul apropiat" 15 benzinarii in Romania, potrivit reprezentantilor companiei, scrie Mediafax.

Vicepresedintele pe retail si trading al companiei, Catalin Dumitru, afirma in luna februarie ca reteaua de benzinarii in special in jurul Bucurestiului, dar si in nord-vestul si sud-vestul Romaniei. KMG International a bugetat pentru acest an investitii de 100 milioane de dolari in Romania, din care circa 40% vor fi alocate rafinariei Petromidia, iar restul retelei de benzinarii.

Cea mai mare retea de benzinarii din Romania este controlata de OMV Petrom, parte a grupului austriac OMV. OMV Petrom are peste 500 de statii, cu care detine o cota de piata de 34%. Pe locul al doilea se plaseaza KMG International, cu peste 400 de benzinarii.

Compania Lukoil, controlata de grupul rus Lukoil, ocupa pozitia a treia piata distributiei de carburanti, avand circa 300 de statii. Grupul ungar MOL are aproape 200 de benzinarii.

Compania azera de petrol SOCAR opereaza circa 30 de benzinarii in Romania, iar NIS Petrol, parte a grupului sarb NIS, controlat de Gazprom, are 15 unitati.

Citeste si:
De ce sa nu alimentezi la benzinariile de pe Autostrada Soarelui
De ce sa iti faci plinul la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
(P) KMG introduce in benzinariile Rompetrol cutia de donatii Kindtap