Piata distribuitorilor de materiale pentru constructii traverseaza una dintre cele mai dificile perioade, vanzarile marilor jucatori din piata diminunandu-se in anumite cazuri chiar si de sapte ori fata de nivelul anului 2008.

Lider de piata in perioada anilor de boom, Marcom RMC 94 SRL, distribuitorul local al utilajelor pentru constructii Komatsu, Potain, Grove, Indeco sau Mantovanibenne a inregistrat cel mai mare regres din piata, afacerile suferind un declin de peste 600%, de la peste 90 de milioane de euro in 2008, la circa 13 milioane de euro in cursul anului trecut. Marcom ocupa in momentul de fata pozitia a treia in clasament.

Locul secund in piata distribuitorilor de utilaje de constructii este in continuare ocupat de catre Terra Romania, companie care distribuie in Romania brandul de utilaje JCB. Afacerile Terra Romania au scazut de aproape trei ori intre 2008 si 2013, in timp ce rulajul companiei si-a continuat parcursul negativ si anul trecut, inregistrand o scadere de 25% a cifrei de afaceri, la circa 19 milioane de euro.

Prima pozitie in topul celor mai mari distribuitori de utilaje de constructii din Romania este in continuare ocupata de catre Bergerat Monnoyeur, distribuitorul autorizat al brandului Catterpillar / CAT, companie ale carei afaceri au scazut cu peste 220% in anii de criza, iar anul trecut si-a continuat scaderea, inregistrand un regres de 30%, la circa 22 de milioane de euro.

Topul este completat de catre Liebherr-Romania si Wirtgen Romania, cea din urma fiind compania cu cea mai mare scadere din piata anul trecut, o evolutie negativa de peste 70%, potrivit datelor furnizate wall-street.ro de catre ONRC.

Cum arata topul celor mai mari distribuitori de utilaje de constructii, in analiza de mai jos!

(Top 10 al celor mai mari distribuitori in constructii si minerit din Romania a fost furnizat de catre ONRC pe baza informatiilor publicate de companiile inregistrate cod CAEN 4663 – Comert cu ridicata al masinilor pentru industria miniera si constructii.)

Printre alti jucatori importanti din piata de profil se mai numara si Titan Machinery, Fayat Group sau Case Construction. Potrivit informatiilor furnizate de catre jucatori, piata distribuitorilor de utilaje in constructii s-a ridicat anul trecut la circa 100 de milioane de euro, in scadere cu 60% fata de nivelul anilor de boom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri