Un acord ar putea fi anuntat incepand de saptamana urmatoare si ar putea evalua cele doua fabrici la usor peste 2 miliarde de dolari, au declarat sursele. Steel Dynamics ar cumpara fabrica Severstal din Columbus, statul Mississippi, iar AK Steel ar prelua facilitatile de productie detinute de compania din Rusia in Dearborn, Michigan, noteaza Mediafax.

Iesirea Severstal de pe piata americana vine in contextul tensiunilor in crestere intre SUA si Rusia referitor la situatia din Ucraina, unde separatistii prorusi sustinuti de Moscova controleaza in continuare mai multe orase.
Mordasov si Severstal nu fac obiectul sanctiunilor tintite impuse de Statele Unite si Uniunea Europeana unor companii, oameni de afaceri si politicieni din Rusia, ca urmare a crizei ucrainene.

Acordul de vanzare nu are legatura cu tensiunile Rusia-Occident in privinta Ucrainei

"Aceasta tranzactie este buna pentru companie. Severstal cauta un cumparator inca din decembrie, astfel ca acordul de vanzare nu are legatura cu tensiunile Rusia-Occident in privinta Ucrainei", a declarat Dmitri Kolomitin, analist divizia din Rusia a Morgan Stanley.

Severstal ar putea folosi banii pentru a plati dividende, ceea ce ar sustine pretul actiunilor, a spus analistul. Industria otelului din SUA este afectata de utilizarea redusa a capacitatii de productie. La mijlocul lunii iulie, nu era folosita circa 21% din capacitatea de productie, potrivit datelor American Iron & Steel Institute.

Sursa foto: Mediafax Foto