Agricola International, cea mai importanta companie a grupului de firme Agricola Bacau, in care este integrat lantul de productie al carnii de pasare, a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 172,54 milioane lei (39 milioane de euro), in crestere cu 8% fata de anul trecut.

Grupul Agricola Bacau a raportat in perioada analizata o cifra de afaceri de 296,68 milioane lei (67 milioane euro), cu 4% mai mare fata de valoarea inregistrata in perioada similara a anului trecut (284,61 milioane lei), informeaza Mediafax.

"Cresterea vanzarilor de carne de pasare cu 1.400 de tone fata de perioada similara a anului trecut (un plus de 8% in volum) reflecta obiectivele companiei pentru acest an. Pretul mediu al carnii de pasare Agricola in aceste 6 luni este usor mai scazut decat anul trecut, urmand trendul national raportat de Romania la Uniunea Europeana, in contextul in care nivelul pretului mediu in tarile UE este stationar", a declarat intr-un comunicat Grigore Horoi, presedinte Agricola Bacau.

Vanzarile cumulate la categoria preparatelor din carne realizate de compania Salbac, din cadrul grupului, au crescut, valoric, in primele 6 luni ale acestui an, cu 11% fata de aceeasi perioada din 2013, in conditiile unor cantitati totale constante. Defalcat pe grupe de produs, in vreme ce vanzarile de preparate si mezelurile fiert-afumate se inscriu in trendul pietei, adica scad in valoare cu 10%, vanzarile de salamuri crud-uscate continua ascensiunea semnificativa din ultimii ani si inregistreaza o crestere valorica de 20% (+ 16% crestere in volume).

Am actionat in trendul impus de piata

"Am actionat in trendul impus de piata si de obiceiurile de consum si ne focusam activitatea pe producerea si vanzarea salamurilor crud-uscate, unde ocupam pozitia de lider national in retelele de retail modern, din punct de vedere al cifrei de afaceri. Am demarat o investitie care ne va permite cresterea cu 25% a capacitatii de productie a salamurilor crud-uscate, cifrata la 1,6 milioane euro, proiect pe care dorim sa il finalizam luna viitoare" a mai spus Grigore Horoi.

La categoria semipreparate si produse de tip ready-meal, obtinute la fabrica Europrod, in primul semestru s-a inregistrat o crestere a vanzarilor de 15%, pe fondul avansului volumelor comercializate pe pietele externe, in special in Danemarca si Franta.

Avicola Lumina Constanta a comercializat in primele sase luni ale anului aproape 27 milioane de oua pentru consum, respectiv cu 19% mai multe decat anul trecut, reusind si o crestere a pretului mediu de 5% fata de perioada de referinta, in contextul in care anul trecut pretul oualor pe piata interna s-a situat sub pretul de productie.

Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie. Grupul este controlat de mai multi investitori romani, printre care Gheorghe Antochi.
Printre principalii concurenti ai firmei din Bacau se numara Avicola Brasov, Transavia Alba-Iulia, Avicola Calarasi, Avicola Buzau si Agroli Group.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri