"Compania afirma cu hotarare ca nu exista acuzatii asupra sa sau asupra persoanelor din managementul sau in presupusul caz de evaziune fiscala, in acest sens persoanele care au legatura cu tranzactiile cercetate avand calitatea de martori", se arata intr-un comunicat al Alro transmis Bursei de Valori, potrivit Mediafax.

Aproape 40 de perchezitii au avut loc joi, in Bucuresti si in doua judete, la membrii unei grupari care ar fi achizitionat metale inalt aliate din Italia sau Olanda, in valoare de 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi vandut pe piata interna prin firme fantoma, prejudiciul fiind de 6 milioane de euro. Alro afirma ca opereaza dupa un cod de etica profesionala strict, care are caracter obligatoriu si se aplica tuturor structurilor companiei. "In consecinta, Alro coopereaza intru totul cu autoritatile relevante, in actiunile lor de verificare a aplicarii legii in desfasurarea activitatii companiei si a entitatilor cu care aceasta a angajat relatii comerciale in cursul normal al afacerilor", noteaza Alro.

Politia Romana a anuntat, joi, desfasurarea a 37 de perchezitii in doua judete si in Bucuresti, la locuintele membrilor unei grupari infractionale specializate in evaziune fiscala care ar fi actionat in Capitala si in doua judete. Anchetatorii au stabilit ca membrii gruparii ar fi achizitionat metale inalt aliate din Italia, Olanda, Polonia si Cehia, in valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat pe piata interna, iar pentru a se sustrage de la plata TVA ar fi inregistrat in contabilitate achizitii fictive de marfuri de la mai multe firme tip "fantoma, generatoare de TVA deductibila, compensand astfel TVA colectata la vanzare.

Citeste si:

Pentru a-si descarca stocul de marfa achizitionat fictiv de la firmele "fantoma", membrii gruparii ar fi facut livrari fictive catre societati comerciale din Bulgaria, pe care le controlau prin interpusi. De asemenea, pentru ascunderea activitatilor ilicite, suspectii ar fi cesionat fictiv partile sociale detinute la societatile comerciale folosite in activitatile infractionale si ar fi distrus documentele contabile. Conform sursei citate, prejudiciul produs de membrii gruparii a fost estimat la aproximativ sase milioane de euro.

Pechezitiile au vizat si punerea in executare a 35 de mandate de aducere la audieri a unor persoane. La descinderi, care au loc intr-un dosar penal instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, au participat peste 200 de politisti - 110 de la Directia de Investigare a Fraudelor din IGPR, precum si de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul inspectoratelor de politie judetene Ilfov, Arges, Iasi si ai Politiei Capitalei, sprijiniti de 27 de echipaje de interventie rapida.