Impreuna cu sotia sa, Violeta Moraru, Valerii Moraru controleaza companiile Perla Covasnei si Azuga Waters, care au avut anul trecut afaceri cumulate de 88 de milioane de lei.

"Astazi ne-am inteles. Urmeaza ca avocatii sa perfecteze actele si in perioada imediat urmatoare vom semna. Nu mai am emotii, e o bucurie ca voi prelua Rapidul. Repet, nu am semnat inca actele. Voi prelua actiunile de la toti actionarii. Voi fi unicul actionar", a spus Moraru.

Numele familiei Moraru este legat de una dintre cele mai importante tranzactii din FMCG-ul romanesc – vanzarea producatorului Bere Azuga in 2009 catre Ursus Breweries. Cei doi au vandut 70,7% din actiunile producatorului Bere Azuga catre Ursus Breweries pentru suma de 7,15 mil. euro.

Compania detinuta de Valerii si Violeta Moraru activeaza pe o piata evaluata la 300 mil. euro, alaturi de nume precum Romaqua (Borsec), Coca-Cola (Dorna), Rio Bucovina (Bucovina), European Drinks (Izvorul Minunilor). Potrivit datelor Federatiei Europene a Apei Imbuteliate, romanii consuma anual peste 70 de litri de apa plata per capita, fata de 64 de litri in 2011.