Familia Moraru, nume asociat cu Bere Azuga, a batut palma cu Rapid. Ce afaceri mai detine in Romania

Omul de afaceri Valerii Moraru, cel care a vandut producatorul Bere Azuga catre Ursus Breweries, a declarat ca s-a inteles cu actionarii FC Rapid pentru a prelua gruparea giulesteana si a precizat ca este o bucurie ca va conduce clubul, potrivit Mediafax.

Impreuna cu sotia sa, Violeta Moraru, Valerii Moraru controleaza companiile Perla Covasnei si Azuga Waters, care au avut anul trecut afaceri cumulate de 88 de milioane de lei.

"Astazi ne-am inteles. Urmeaza ca avocatii sa perfecteze actele si in perioada imediat urmatoare vom semna. Nu mai am emotii, e o bucurie ca voi prelua Rapidul. Repet, nu am semnat inca actele. Voi prelua actiunile de la toti actionarii. Voi fi unicul actionar", a spus Moraru.

Numele familiei Moraru este legat de una dintre cele mai importante tranzactii din FMCG-ul romanesc – vanzarea producatorului Bere Azuga in 2009 catre Ursus Breweries. Cei doi au vandut 70,7% din actiunile producatorului Bere Azuga catre Ursus Breweries pentru suma de 7,15 mil. euro.

Compania detinuta de Valerii si Violeta Moraru activeaza pe o piata evaluata la 300 mil. euro, alaturi de nume precum Romaqua (Borsec), Coca-Cola (Dorna), Rio Bucovina (Bucovina), European Drinks (Izvorul Minunilor). Potrivit datelor Federatiei Europene a Apei Imbuteliate, romanii consuma anual peste 70 de litri de apa plata per capita, fata de 64 de litri in 2011.

Citeste si:
Proprietarul Perla Covasnei: Criza va mai dura cativa ani. Vinovate...
Proprietarul Perla Covasnei:...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri