31 Iulie 2014

Cele mai interesante gelaterii din Romania



Chiar daca datele statistice nu sunt foarte incurajatoare – un roman consuma doar 15-20 de inghetate pe an – sunt antreprenori romani care au pariat pe un produs cu care orice consumator se delecteaza pe timpul verii si nu numai. Iata o selectie a celor mai interesante gelaterii din Romania.

Sammontana Constanta

Gelateria este situata in portul turistic Tomis din Constanta, pe malul marii. Printre sortimentele de inghetata servite se numara si Tartufo Nero, o inghetata de cacao cu miez de inghetata de frisca sau Tartufo Bianco, cu miez de inghetata de cafea, acoperita cu bucatele de bezea sau arome de pepene galben, lamaie sau fistic. Preturile variaza intre 18 si 30 de lei.

Inghetata Sammontana se afla printre primii 3 producatori de inghetata din Italia si are o istorie de peste 65 de ani.

Sursa foto: Sammontana Constanta Facebook


Venchi Bucuresti

Prima ciocogelaterie Venchi a fost deschisa in toamna anul 2008, in urma unei investitii de 200.000 de euro. Locatia se afla pe Calea Victoriei din Bucuresti si are in medie peste 100 de clienti zilnic. Pentru cateva cupe de inghetata puteti plati in jur de 20 de lei si puteti alege din peste 20 de sortimente de inghetata.

Sursa foto: Venchi, Facebook


L.Angely's Brasov

Prima gelaterie L.Angely's din Brasov a fost deschisa in anul 2007 si este situata langa Biserica Neagra. Gama de inghetata cuprinde sortimente de caramel cu unt sarat, menta cu ciocolata, scortisoara, ciocolata neagra. Pretul unei cupe este de 10 lei.

Sursa foto: Ilovebrasov.ro


Zanoni Timisoara

Gelateria Zanoni a fost deschisa in 1998 in Timisoara si este situata pe strada Ciprian Porumbescu din Timisoara. Ofera inghetata artizanala, preparata dupa o reteta de traditie italiana, cu peste 30 de arome.

Sursa foto: Zanoni Facebook


La Delicii Bucuresti

La Delicii Gelato Bar s-a deschis in anul 2011 pe strada Covaci din Centrul Vechi al Capitalei. Ocupa 60 mp si are o capacitate totala de 45 de locuri (15 locuri in interior si 30 pe terasa). Printre sortimentele de inghetata se numara ceai verde matcha, vanilie, cu seminte de in si lamaie, lavanda, zmeru, mango. O cupa de inghetata costa 3,5 lei.

Sursa foto: La Delicii, Facebook


Clate Bucuresti

Desi specializata pe clatite, Clate ofera clientilor inghetata facuta in laboratoriul propriu. Locatia se afla pe strada Smardan, din Centrul Vechi. Inghetata artizanala este realizata dupa retete italiene traditionale si din produse importate din Italia.

Sursa foto: Clate, Facebook


Gelato Mio Bucuresti

Dupa ce au renuntat la locatia proprie, cei de la Gelato Mio pot fi gasiti in diferite restaurante precum Rue du Pain sau Grano, respectiv prin serviciul de livrare la domiciliu. Potrivit producatorilor, Gelato Mio este "cel mai natural gelato posibil, fara E-uri sau stabilizatori artificiali, facut cu lapte si smantana de la ferma si zahar din struguri".

Sursa foto: Gelato-mio.ro


Gelateria Matteo Drobeta-Turnu Severin

Gelateria Matteo a fost deschisa in iunie 2013 si este situata pe strada Tudor Vladimirescu din Drobeta-Turnu Severin. Ofera diferite sortimente de inghetata printre care pepene galben, fragi, afine, pistachio, inghetata cu stevia.

Sursa foto: Gelateria Matteo


Inghetata lui Obama

Gelateria Giolitti din Roma este una dintre cele mai cunoscute din lume. Serveste inghetata din 1900, printre clientii sai numarandu-se sotii Obama. Si Papa Ioan Paul al-II-lea comanda deseori inghetata de aici. De asemenea, Gregory Peck si Audrey Hepburn au vizitat gelateria in timpul filmarilor pentru pelicula Vacanta la Roma.

Sursa foto: Giolitti.it




Citeste si