27 Iulie 2006

E.ON plateste 372.900 de euro catre Electrica pentru 0,2% din E.ON Moldova

E. ON Energie AG va plati 372.900 de euro catre Electrica pentru a-si pastra procentul de 51% din actiunile furnizorului de electricitate E.ON Moldova, a declarat purtatorul de cuvant al E.ON Moldova, Lucian Luca.

"E.ON Energie AG va trebui sa plateasca in perioada imediat urmatoare catre Electrica 51% din contravaloarea majorarii de capital social unilaterala facuta de aceasta societate la E.ON Moldova SA. Electrica a adus aport in natura la capitalul E.ON Moldova mai multe terenuri a caror valoare insumata ajunge la 2,632 milioane de lei ceea ce inseamna circa 731.000 de euro", a mai spus Lucian Luca, informeaza NewsIn.

Ca urmare a majorarii de capital social, E.ON a pierdut 0,20% din E.ON Moldova in favoarea Electrica. Astfel, tabloul actionarilor s-a schimbat in sensul ca E.ON Energie AG a ajuns sa detina 50,80% din E.ON Moldova iar participatia Electrica a crescut la 49,20%.

Electrica a majorat recent capitalul social al E.ON Moldova cu 38 de terenuri, patru apartinand de distributia de electricitate de la Bacau, 17 de cea de la Neamt, 7 de cea de la Botosani, tot 7 de distributia de la Vaslui si 3 de cea de la Suceava.

Compania germana de utilitati E.ON a ajuns sa detina in schimbul a 100 milioane de euro un pachet de 51% din actiunile Electrica Moldova, achitand 31,4 milioane de euro pentru preluarea unui pachet de 24,62% din actiuni si operand apoi o majorare de capital social.

La finele anului trecut, in urma aplicarii mecanismului de ajustare, E.ON a mai platit catre Electrica suma de 836.894 de euro. Dupa preluarea Electrica Moldova, E.ON a decis sa restructureze compania si sa-i schimbe numele in E.ON Moldova. Compania distribuie si furnizeaza energie electrica in judetele Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui si Neamt. La momentul privatizarii, avea peste 1,3 milioane de clienti.



Citeste si