Avansul din primele sapte luni, ca serie bruta, a fost determinat in principal de cresterile consemnate la activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei (+23,8%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe (+13,1%), comunicatii (+4,8%), transporturi (+3,6%) si alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+3,5%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Ca serie ajustata, s-au consemnat cresteri de 20,2% la activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei, 12,3% la cele de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe, 4,6% la transporturi, 4,5% la comunicatii si 3,6% la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor, potrivit Mediafax.

In iulie, cifra de afaceri din serviciile de piata pentru firme a urcat cu 1% ca serie bruta, datorita cresterilor inregistrate la activitǎtile de transport (+8,3%) si activitatile de comunicatii (+2,1%). Pe de alta parte, s-au consemnat scaderi la productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe (-24,1%), activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei (-7,7%) si alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (-2,5%).

Citeste si:

Ca serie ajustata, afacerile au urcat cu 0,6%, sustinute de alte servicii furnizate firmelor (+2%), transporturi (+1,9%) si servicii informatice si tehnologia informatiei (+0,7%). Scaderi au inregistrat activitǎtile de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe (-6,1%) si comunicatiile (-0,2%).

Fata de iunie 2013, afacerile din serviciile pentru firme au crescut cu 4,7% in termeni nominali, atat ca serie bruta, cat si ajustata.