Compania americana Hewlett-Packard (HP) a recunoscut acuzatiile potrivit carora fosti angajati ai grupului au dat mita autoritatilor din Rusia in 2003, in schimbul obtinerii unui contract, si a acceptat sa plateasca amenda de 58,7 milioane dolari impusa de o instanta din Statele Unite, relateaza ABC News.

Procurorii americani au acuzat divizia HP din Rusia pentru oferirea unei mite de 2 milioane de dolari pentru obtinerea unui contract. "Subsidiara HP din Rusia a incalcat legea federala privind bunele practici si a folosit milioane de dolari pentru a da mita autoritatilor ruse, cu scopul de a-si asigura un contract guvernamental foarte profitabil", a declarat un oficial al Curtii din California, unde s-a desfasurat procesul, precizeaza Mediafax.

Sentinta care prevede plata unei amenzi de 58,7 milioane de dolari de catre grupul american face parte dintr-o intelegere mai extinsa la care au ajuns HP si autoritatile americane in aprilie. Atunci, HP a fost de acord sa plateasca 108 milioane de dolari pentru mituirea unor oficiali din Rusia, Mexic si Polonia.

Un reprezentant al companiei americane, John Schultz, a explicat in aprilie ca doar un numar mic de angajati a fost implicat in aceste acte de coruptie si ca respectivele persoane nu mai lucreaza pentru HP.

Citeste si:
Robinetul rusesc de gaze spre Europa se poate inchide
Se inchide robinetul rusesc...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si