Retailerul IKEA a decis sa retraga de pe piata din Romania leaganul pentru copii Gunggung si le recomanda clientilor care au achizitionat acest produs sa il returneze pentru a primi inapoi suma integrala platita.

In urma utilizarii leaganelor pentru copii Gunggung, s-a observat riscul ca sistemul de suspendare sa se desprinda de structura de suport. Ca urmare, produsul a fost retras de la vanzare din toate magazinele IKEA din lume.

Produsul a fost vandut in majoritatea magazinelor IKEA din lume incepand cu 1 aprilie 2014, in numar de 22.907 exemplare. Magazinul IKEA din Bucuresti a vandut 57 de bucati incepand cu 10 martie 2014, la pretul de 79,99 lei si nu a primit nicio sesizare.

Retailerul suedez IKEA a raportat in perioada 1 septembrie-31 august 2013 vanzari de 440 mil. lei, in crestere cu aproximativ 10% fata de anul trecut. Pentru anul fiscal 2014 compania va anunta in toamna rezultatele, oficialii IKEA au mentionat insa acum ca per total rezultatele au fost mai bune decat in anul fiscal precedent.

Citeste si:
Alianta gigantilor: Apple, Amazon, IKEA, pentru smart homes
Alianta gigantilor: Apple,...

IKEA lucreaza in Romania cu 40 de furnizori locali care livreaza circa 4% din produsele comercializate in magazinul din Bucuresti. Anul acesta au aparut pe piata si informatii potrivit carora suedezii ar deschide o fabrica in Romania, insa oficialii IKEA au spus ca nu exista niciun plan pentru o unitate de productie pe plan local.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ikea recheama o cana de voiaj din cauza nerespectarii cerintelor