Compania americana Stratum Energy va investi anul viitor peste 150 milioane de dolari in Romania, dupa ce a descoperit rezerve de gaze naturale in zona Moinesti, judetul Bacau.

Stratum Energy va deveni astfel al deveni al treilea mare producator de gaze din Romania, dupa Romgaz si Petrom, cu o productie anuala de peste 500 milioane de metri cubi , afirma, potrivit Mediafax, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Atragerea de investitii si tehnologie din SUA va ajuta Romania sa devina independenta energetic in jurul anului 2020, a adaugat ministrul.
Nicolescu face parte dintr-o delegatie condusa de premierul Victor Ponta aflata in Statele Unite ale Americii cu ocazia celei de a 69-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), prilej cu care au avut loc intalniri cu reprezentanti ai comunitatii romanesti si directori ai companiilor americane.

In programul pentru ziua de vineri sunt trecute intrevederi cu conducerea companiilor Halliburton si Exxon Mobile, precum si cu alti reprezentanti ai companiilor americane din domeniul petrol si gaze naturale.

Romania produce anual aproximativ 11 miliarde metri cubi de gaze, cantitate acoperita aproape integral de Petrom si Romgaz, si importa anual din Rusia alte 2,5-3 miliarde metri cubi de gaze.

Citeste si:
Gemcorp Capital imprumuta Stratum Energy pentru noi puturi in Romania
Stratum Energy se imprumuta...

Autoritatile se bazeazã pe descoperirile de gaze din Marea Neagra in ceea ce priveste reducerea dependentei de importurile de gaze din Rusia. Productia de gaze in Marea Neagra nu va incepe mai devreme de sfarsitul acestui deceniu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Adio listarii Hidroelectrica in 2016: care este noul termen asumat
Setari Cookie-uri