Statul roman trebuie sa permita companiilor sa faca profit in vederea atragerii investitiilor, a declarat Panos Alexakos, directorul pentru Europa Centrala si de Est al Novartis Pharmaceuticals, care arata ca producatorul elvetian va continua investitiile pe plan local.

"Am investit si vom continua sa investim in Romania. Producem medicamente pentru 60 piete. Este dezamagitor ca nu exista inovatie in piata. Ca sa atraga investitii, statul trebuie sa permita companiilor sa faca profit aici. Producem si generice si originale, nu e important ce producem, ci ce medicamente punem pe piata", a aratat Alexakos, potrivit Mediafax.

Pana in prezent, Novartis a investit 40 milioane euro in Romania, in fabrica de antibiotice Sandoz pe care o detine la Targu Mures, si are in plan investitii de 13 milioane euro in 2014-2015 in dublarea capacitatii de productie.
In ceea ce priveste competitivitatea de tara, Alexakos spune ca Romania se afla foarte jos in clasamentul tarilor din regiune.

"Avem speranta ca lucrurile se vor schimba. Autoritatile cu care ne intalnim ne spun asta mereu. Transformarile sunt foarte dificile si trebuie sa luati decizii dure, nu tocmai populare, care nu aduc voturi", a aratat Alexakos.
Seful Novartis Pharmaceuticals pentru Europa Centrala si de Est spune ca o piata cu o crestere rapida este Cehia, care faciliteaza lansarea de produse noi.

Citeste si:
BRD si-a majorat profitul net cu 7,4% in primele 9 luni ale anului
BRD si-a majorat profitul net...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Libra Internet Bank, profit net de 91 mil. de lei dupa primele 9 luni