British American Tobacco (BAT) a anuntat un declin cu 1% a vanzarilor de tigari in primele noua luni, la 495 miliarde de unitati, cea mai mare scadere fiind la tigarile Kent din Romania si Rusia, conform raportului financiar al grupului.

"Volumele Kent au scazut cu 2,7%, in principal ca urmare a declinului pietelor din Rusia si Romania, impactul fiind amortizat partial de cresterea sustinuta din Orientul Mijlociu si Japonia", potrivit companiei. Producatorul de tigari a raportat o scadere de 9,6% a veniturilor totale in primele noua luni, pe fondul vanzarilor slabe din Rusia, Vietnam, Brazilia, Polonia si Canada, precum si al impactului negativ din diferentele de curs valutar. Excluzand efectele valutare, veniturile grupului au avansat cu 2,4%, arata Mediafax.

Actiunile BAT au scazut pe piata londoneza cu pana la 4,7% dupa publicarea rezultatelor financiare, cel mai mare declin din 2011, transmite Bloomberg. Cele cinci marci principale ale grupului - Kent, Dunhill, Lucky Strike, Pall Mall si Rothmans - au inregistrat o crestere agregata de 6,2% in functie de volumul de tigari vandute.

Volumele Dunhill au avansat cu 3,5%, sustinute de evolutia pozitiva de pe pietele din Brazilia, Indonezia si Coreea de Sud, in timp ce volumele Pall Mall si Rothmans au crescut cu 7,7%, respectiv 37%, potrivit raportului.
Volumele Lucky Strike au coborat usor raportat la primele noua luni ale anului trecut, afectate de scaderi in Chile si Polonia.

Top 20 companii farmaceutice...
Citeste si: Companiile farma care au vandut cele mai multe medicamente in 2018


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romanii au de 4 ori mai multa incredere in CE decat in Parlament