Piata tamplariei PVC este una dintre cele mai afectate de scaderea lucrarilor si investitiilor, o cauza a declinului inregistrat in industrie fiind datorat numarului tot mai mic de santiere destinate reabilitarii termice, atat in Bucuresti, cat si la nivelul intregii tari.

Conform estimarilor Gealan Romania, unul dintre cei mai mari producatori de tamplarie PVC din Romania, piata locala va suferi o contractie de 15%, scazand in acest an la circa 250 de milioane de euro, cea mai mare pierdere in criza, fata de nivelul de 600 de milioane de euro, cat reprezenta in anul 2008. “Piata de tamplarie va scadea in acest an cu 15%, ceea ce va influenta destul de mult producatorii din industrie. Noi mizam pe o stagnare fata de nivelul anului anterior, bazata pe o prezenta mai mare la export”, a declarat Aurel Vlaicu, directorul general Gealan Romania.

Potrivit acestuia exporturile in tari precum Germania, Iraq, Arabia Saudita, Bulgaria sau Moldova au asigurat circa 5% din vanzarile companiei, un business care anul trecut s-a ridicat la circa 25 de milioane de euro si pierderi de 1,8 milioane de euro. “Lipsa proiectelor si numarul tot mai mic de santiere pe care se lucreaza la reabilitarea termica a cladirilor va influenta foarte mult situatia din piata, dar observam o stabilizare la nivelul renovarilor si al proiectelor noi de locuinte”, a mai spus Vlaicu.

Retail jobs

In vara acestui an VEKA, unul dintre cei mai mari producatori de tamplarie PVC la nivel mondial, a finalizat achizitia competitorului Gealan, dupa ce tranzactia dintre cele doua grupuri germane prezente si in Romania a primit aprobarea autoritatilor concurentiale. Achizitia, care implica preluarea tuturor subsidiarelor si activitatilor Gealan din Europa, a primit aprobarea atat din partea Consiliului Concurentei Federal, cat si a institutiilor omoloage la nivel european, se arata intr-un comunicat al VEKA.

Datorita pozitionarilor pe segmente diferite ale celor doua companii pe pietele nationale in care isi desfasoara activitatile, VEKA va pastra Gealan in forma actuala, ambele branduri urmand sa existe si pe viitor, separat, si sa isi consolideze pozitiile actuale.

Intrebat de schimbarile aparute in business o data cu preluarea de catre VEKA, seful Gealan a aratat ca grupul pe care il conduce se va alinia la sistemul de raportare al VEKA in 2015. „In cursul anului viitor cele doua sisteme ar trebui sa fie compatibile. Ne adaptam dupa un alt model, iar parcursul lucrurilor este unul firesc. Exista deja sinergii, ele vor fi doar imbunatatite”, a completat Vlaicu.

Citeste si:
Aurel Vlaicu, cea mai aglomerata statie de metrou. Crestere cu 46%
Aurel Vlaicu este cea mai...

Principalul concurent al Gealan si VEKA la nivel local sunt nemtii de la Rehau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri