Investitie Transelectrica: 5 milioane de euro pentru modernizarea unei statii din Galati

Transelectrica a investit circa 5 milioane de euro pentru retehnologizarea unei statii din Galati.

Transelectrica a investit circa 5 milioane de euro pentru retehnologizarea unei statii din Galati, un nod important al retelei de transport din zona de est a tarii si o sursa de alimentare pentru platforma siderurgica a combinatului ArcelorMittal, potrivit Mediafax.

Modernizarea statiei 220/110 kV Barbosi a inceput anul trecut si a vizat printre altele automatizarea completa a unitatii. "Aceasta statie face parte din programul de modernizare a sistemului energetic national care are componente legate de cresterea capacitatii de interconectivitate atat pe zona de vest, cat si pe zona de est, dar si componente de investitii pentru cresterea sigurantei si ridicarea nivelului tehnologic al echipamentelor din sistem la nivelul tehnologiilor actuale. Ati vazut in camera de comanda posibilitati de interactiune imediata, de comanda si control, atat local, cat si teritorial, la distanta, prin cresterea sigurantei. Aceasta inseamna si asigurarea pentru consumatori a continuitatii furnizarii energiei electrice", a declarat, la inaugurarea noilor echipamente, Carmen Neagu, presedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

Conducerea companiei sustine ca modernizarea statiilor are ca efect si reducerea tarifelor la consumatorii finali. "Cu fiecare statie pe care o retehnologizam vor scadea costurile, astfel ca se vor misora tarifele si presiunea pe consumatori finali", a afirmat directorul general executiv al companiei, Ion Toni Teau. Transelectrica detine 81 de statii, dintre care 41 au fost retehnologizate. Alte 12 unitati vor fi modernizate in perioada 2015-2017, iar programul va continua cu 21 de statii intre 2018 si 2023.

Citeste si:
Transelectrica, profit de aproape patru ori mai mare la semestru
Transelectrica, profit de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri