Enel este intr-un stadiu avansat in procesul de vanzare a activelor din Romania si Slovacia, a declarat joi directorul general al grupului, Francesco Starace, care a reiterat ca investitorii interesati pot depune oferte angajante pana la finele lui noiembrie.

"Vanzarea activelor se afla intr-un stadiu avansat. Exista un anumit numar de cumparatori potentiali, iar ofertele angajante vor fi primite pentru fiecare tara in parte pana la finele lunii noiembrie, la o distanta de trei saptamani", a spus Starace in timpul unei audieri in parlamentul italian, citat de publicatia online Il Sole 24 Ore.

Starace a precizat ca vanzarea activelor Enel din Romania si Slovacia "nu reprezinta un vot de neincredere in cele doua piete", ci ca unitatile din cele doua tari au fost active usor de identificat in incercarea de a atinge cifra tintita prin programul de reducere al datoriilor.

Vanzari pentru reducerea datoriei

Enel este compania de utilitati cu cele mai mari datorii din Europa, astfel ca grupul italian a decis sa vanda active in valoare de peste 4 miliarde de euro pana la finalul acestui an, pentru a reduce nivelul datoriei si pentru a-si pastra ratingul pentru investitii, conform Mediafax.

In Romania, unde Enel detine o treime din piata distributiei de energie, grupul vrea sa vanda 64,4% din Enel Distributie Muntenia si Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Energie, precum si 100% din compania de servicii Enel Romania (detinuta prin Enel Investment Holding BV).

Compania de stat Nuclearelectrica a anuntat, in septembrie, ca analizeaza posibilitatea de a cumpara o parte dintre operatiunile Enel in Romania, insa nu a inaintat inca nicio oferta, decizia urmand sa fie discutata de catre actionari. Companiile Enel din Romania au inregistrat anul trecut venituri de 1,12 miliarde de euro si profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de 289 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri