Este oficial! Hornbach isi deschide magazin in Sibiu pe locul fostului spatiu detinut de OBI

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, isi continua expansiunea pe piata din Romania si anunta deschiderea celei de-a sasea locatii din Romania in urmatorul an financiar (martie 2015 – februarie 2016), noul magazin Hornbach urmand sa fie amplasat in Sibiu, in fosta locatie a OBI.

„Hornbach a preluat fosta locatie OBI din Sibiu, inchisa inca din luna iulie a acestui an, si, in urmatoarea perioada, vom incepe reamenajarea acesteia si transformarea sa intr-un magazin la standardele Hornbach”, a declarat Mugurel Horia-Rusu, directorul general Hornbach. Acesta a adaugat ca deschiderea noii locatii este planificata pentru urmatorul an financiar (martie 2015 – februarie 2016).

Noul magazin din Sibiu va dispune de o suprafata de vanzare interioara de 10.000 de metri patrati si urmeaza a fi reamenajat la standardele Hornbach in lunile urmatoare. Potrivit reprezentantului companiei, pozitia noului magazin este avantajoasa din punct de vedere al traficului, aflandu-se pe artera nordica a orasului, in directia Medias, aproape de punctul de intrare pe autostrada Sibiu Nord.

„Noul magazin Hornbach va asigura locuri de munca pentru aproximativ 100 de persoane, iar interviurile de angajare sunt planificate pentru primavara anului 2015”, a mai adaugat Mugurel Horia-Rusu. Hornbach opereaza deja in Romania cinci magazine de materiale de constructii si gradinarit.

Hornbach vrea sa deschida magazine in Sibiu, Cluj, dar si in estul Bucurestiului

Pe o piata efervescenta, marcata de reconfigurari si exituri, nemtii de la Hornbach, companie care detine la nivel local numai cinci magazine si are vanzari de circa 100 de milioane de euro, planuieste sa deschida noi magazine in Romania, principalele locatii pe care le vizeaza fiind Sibiu, Cluj, dar si estul Capitalei.

Citeste si:
Hornbach va angaja 120 de persoane odată cu deschiderea unui nou...
Hornbach va angaja 120 de...

„Inca de la intrarea pe piata locala, in 2005, ne indreptam atentia catre orase cu peste 300.000 de locuitori care sa permita realizarea unei cifre de afaceri corespunzatoare cu investitiile efectuate. Astfel, pe lista noastra se afla in acest moment orase precum Cluj, Sibiu, neexcluzand insa nici estul Capitalei”, a precizat Mugurel – Horia Rusu, directorul general Hornbach.

In ceea ce priveste Capitala, se pare ca zona de est a devenit una dintre cele mai atractive puncte pe harta de bricolaj din Bucuresti, asta dupa ce tot nemtii de la OBI au inchis magazinul din zona Theodor Pallady, tot in vara acestui an. Dedeman, Leroy Merlin si, mai nou Hornbach, se afla pe lista retailerilor care tintesc deschiderea unui nou magazin in estul Bucurestiului.

Zona de est a Capitalei a devenit un punct de atractie pentru marii retaileri si spatii comerciale in ultimii ani, prin dezvoltarea unor mari proiecte de genul Mega Mall sau Park Lake Plaza, dar si extinderea zonei comerciale din Auchan Titan. Tot in zona de est a Bucurestiului Policolor, unul dintre cei mai mari producatori de vopsele din Romania, vrea sa vanda terenul fabricii pe care o detine catre un investitor imobiliar, compania urmand sa isi reloce activitatea in zona de vest a orasului.

Trei dintre magazinele Hornbach se afla in Bucuresti, alaturi de unul in Brasov si unul in Timisoara. Astfel, prin deschiderea locatiei din Sibiu, compania isi consolideaza prezenta in Transilvania. Hornbach a deschis primul magazin in 2007, iar in acest moment detine trei magazine in Bucuresti (Berceni, Militari si Balotesti), unul in Brasov si unul in Timisoara.

Citeste si:
Hornbach deschide magazinul din Sibiu in prima parte a lunii octombrie
Hornbach deschide in prima...

Hornbach este unul dintre cei mai mari retaileri specializati in bricolaj la nivel local, pe o piata dominata de catre Dedeman, Ambient si Kingfisher, unde mai activeaza si Praktiker sau Leroy Merlin.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri