Sibiul, considerat de multi drept unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, va deveni de anul viitor un nou pol de interes pentru retailerii de bricolaj, asta dupa ce Hornbach a anuntat achizitia terenului pe care pana in aceasta vara OBI a detinut un magazin de profil.

Retailerul german OBI, companie care a raportat pierderi in toata perioada sederii in Romania, si-a anuntat inca din primavara planurile de a parasi piata locala, spatiul din Sibiu fiind pe lista mai multor retaileri din piata de bricolaj. Potrivit unor informatii detinute de catre wall-street.ro , pe langa Hornbach pe lista retailerilor interesati de magazinul din Ardeal era si Praktiker, companie preluata in prima parte a acestui an de catre omul de afaceri Omer Susli. Se pare insa ca oferta nemtilor de la Hornbach a fost mai buna, astfel ca acestia vor deschide in cursul anului viitor cel de-al saselea magazin al retelei, in zona de nord a orasului.

Intr-un comunicat oficial dat publicitatii de catre retailerul german, Hornbach anunta achizitia terenului pe care s-a situat fostul magazin OBI, un spatiu de circa 10.000 de metri patrati, care pe parcursul anului viitor va fi adaptat dupa modelul lantului german de magazine, cu spatii extinse de vanzare si zone tematice dedicate cumparaturilor.

Cui va da piept Hornbach in Sibiu

Sibiul este unul dintre cele mai mari si importante orase din zona Transilvaniei, un punct pe harta tarii care a adunat in ultimii ani un interes tot mai mare din partea retailerilor specializati. O data cu achizitia operatiunilor Baumax de catre Leroy Merlin, Hornbach va da in Sibiu peste retailerul francez, diferenta fiind aceea ca nemtii vor detine spatiul de vanzare in nordul orasului, in timp ce magazinul Baumax (Leroy Merlin) se situeaza in zona de sud a orasului.

Exista avantaje si dezavantaje in Sibiu, cel putin pe segmentul de bricolaj. Dintre cele doua puncte de vanzare in bricolaj magazinul Baumax (viitor Leroy Merlin) este situat in complexul comercial Sibiu Shopping Center, cel mai mare spatiu de vanzare si entertainment din oras, viitorul magazin al Hornbach nefiind “sustinut” de o galerie comerciala care sa ii impulsioneze vanzarile datorita numarului mai mare de clienti care isi fac cumparaturile in sudul orasului.

Pe langa Baumax, galeria comerciala Sibiu Shopping Center mai dispune si de alte magazine mari precum hipermarketul Carrefour, dar si alte magazine de shopping cunoscute precum Humanic, New Yorker sau Mobexpert.

In ceea ce priveste pozitionarea vechiului magazin OBI din Sibiu situat in zona de Nord, pe terenul caruia anul viitor se va regasi cel de-al saselea magazin Hornbach, aceasta pare mai mult o zona industriala decat una comerciala. Noul magazin din Sibiu va dispune de o suprafata de vanzare interioara de 10.000 de metri patrati si urmeaza a fi reamenajat la standardele Hornbach in lunile urmatoare. Potrivit reprezentantului companiei, pozitia noului magazin este avantajoasa din punct de vedere al traficului, aflandu-se pe artera nordica a orasului, in directia Medias, aproape de punctul de intrare pe autostrada Sibiu Nord.

„Noul magazin Hornbach va asigura locuri de munca pentru aproximativ 100 de persoane, iar interviurile de angajare sunt planificate pentru primavara anului 2015”, a mai adaugat Mugurel Horia-Rusu. Hornbach opereaza deja in Romania cinci magazine de materiale de constructii si gradinarit.

Hornbach vrea sa deschida magazine in Sibiu, Cluj, dar si in estul Bucurestiului

Pe o piata efervescenta, marcata de reconfigurari si exituri, nemtii de la Hornbach, companie care detine la nivel local numai cinci magazine si are vanzari de circa 100 de milioane de euro, planuieste sa deschida noi magazine in Romania, principalele locatii pe care le vizeaza fiind Sibiu, Cluj, dar si estul Capitalei.

„Inca de la intrarea pe piata locala, in 2005, ne indreptam atentia catre orase cu peste 300.000 de locuitori care sa permita realizarea unei cifre de afaceri corespunzatoare cu investitiile efectuate. Astfel, pe lista noastra se afla in acest moment orase precum Cluj, Sibiu, neexcluzand insa nici estul Capitalei”, a precizat Mugurel – Horia Rusu, directorul general Hornbach. In ceea ce priveste Capitala, se pare ca zona de est a devenit una dintre cele mai atractive puncte pe harta de bricolaj din Bucuresti, asta dupa ce tot nemtii de la OBI au inchis magazinul din zona Theodor Pallady, tot in vara acestui an. Dedeman, Leroy Merlin si, mai nou Hornbach, se afla pe lista retailerilor care tintesc deschiderea unui nou magazin in estul Bucurestiului.

Trei dintre magazinele Hornbach se afla in Bucuresti, alaturi de unul in Brasov si unul in Timisoara. Astfel, prin deschiderea locatiei din Sibiu, compania isi consolideaza prezenta in Transilvania. Hornbach a deschis primul magazin in 2007, iar in acest moment detine trei magazine in Bucuresti (Berceni, Militari si Balotesti), unul in Brasov si unul in Timisoara.

Hornbach este unul dintre cei mai mari retaileri specializati in bricolaj la nivel local, pe o piata dominata de catre Dedeman, Ambient si Kingfisher, unde mai activeaza si Praktiker sau Leroy Merlin.

Sursa foto: hornbach.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri