“Solicitam institutiilor statului sa isi aplece urechea la nevoile poporului si la problemele reprezentantilor din industria carnii. TVA de 24% incurajeaza evaziunea si descurajeaza consumatorul. Vom solicita Parlamentului Romaniei sa trateze cu acelasi spirit civic initiativa de reducere a TVA, precum a tratat legea amnistitiei. Ii asiguram astfel, pe parlamentarii romani, ca reducerea TVA ar scadea numarul „clientilor” cu imunitate retrasa si a celor arestati”, a spus Radu Timis, presedintele Asociatiei Romane a Carnii.

Consumul de carne si produse din carne a scazut cu aproximativ 25% in ultimii cinci ani, din cauza diminuarii puterii de cumparare, si se afla pe un trend descendent si in prima parte a anului in curs.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, un roman consuma circa 58 de kilograme de carne in fiecare an, dintre care 18,5 kg reprezinta carnea de pui, 12,4 kg – preparate din carne, 11,8 kg – carne de porc, 7,57 kg – peste si produse din peste, 3,2 kg – carne de vita.