Radu Timis, presedintele ARC: TVA de 5% la carne va reduce clientii legii aministiei

Numit recent in functia de presedinte al Asociatiei Romane a Carnii, Radu Timis, care detine grupul Cristim, sustine ca reducerea TVA la carne si produse din carne de la 24% la 5% ar scadea numarul "clientilor" legii amnistiei.

“Solicitam institutiilor statului sa isi aplece urechea la nevoile poporului si la problemele reprezentantilor din industria carnii. TVA de 24% incurajeaza evaziunea si descurajeaza consumatorul. Vom solicita Parlamentului Romaniei sa trateze cu acelasi spirit civic initiativa de reducere a TVA, precum a tratat legea amnistitiei. Ii asiguram astfel, pe parlamentarii romani, ca reducerea TVA ar scadea numarul „clientilor” cu imunitate retrasa si a celor arestati”, a spus Radu Timis, presedintele Asociatiei Romane a Carnii.

Consumul de carne si produse din carne a scazut cu aproximativ 25% in ultimii cinci ani, din cauza diminuarii puterii de cumparare, si se afla pe un trend descendent si in prima parte a anului in curs.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, un roman consuma circa 58 de kilograme de carne in fiecare an, dintre care 18,5 kg reprezinta carnea de pui, 12,4 kg – preparate din carne, 11,8 kg – carne de porc, 7,57 kg – peste si produse din peste, 3,2 kg – carne de vita.

Citeste si:
Romanii care au construit afaceri de succes
Romanii care au construit...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri